Στην έκθεση του Πεκίνου οι συνεργάτιδες Daimler και BYD, παρουσίασαν την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Denza-EV, ενός μοντέλου με αυτονομία 300 χλμ., το οποίο θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβρη στην Κίνα.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει στην Κίνα η εμπορική διάθεση του νέου Denza-EV, ενός μοντέλου που αποτελεί προϊόν της κοινοπραξίας Daimler και BYD. Αισθητικά, το εν λόγω μοντέλο δεν σε κερδίζει ,αλλού είναι οι χάρες του… Η εμπρόσθια μάσκα διαθέτουν χρωμιωμένες γρίλιες, ενώ τα φώτα ημέρας είναι τεχνολογίας LED. Στο πίσω μέρος, το μάτι τραβάει η γυάλινη επιφάνεια, η οποία «πέφτει» με ένα τρόπο που δημιουργεί την ψευδαίσθηση του 3ου όγκου.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου Denza, όμως, είναι πως με μία μόνο φόρτιση, προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. Στην Daimler υπολογίζουν πως αυτό μεταφράζεται στην κινέζικη πραγματικότητα, σε μία φόρτιση κάθε 3 ή 4 ημέρες. Ο χρόνος που απαιτείται για μια πλήρη επαναφόρτιση είναι 32 ώρες σε μια οικιακή πρίζα 1,5 kWh, ενώ με τριφασική τάση 50 kWh χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα. Αν στο σπίτι τοποθετηθεί wallbox, ο σχετικός χρόνος πέφτει στις 3 ώρες.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 117 ίππους ισχύος και 177 Nm ροπής, ενώ στη λειτουργία πλήρους ισχύος (full power mode) η ροπή ανεβαίνει στα 290 Nm. Ο χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 47,5 kWh, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 14 δλ.

Πηγή: autotriti.gr