Ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2020 είχε λίγες συμμετοχές και ακόμα λιγότερο ενδιαφέρον, εκτός – ίσως – από την κατηγορία των Ιστορικών. Επιπλέον, η αναγκαστική απουσία θεατών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που ισχύουν σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, στέρησε από την πίστα των Μεγάρων την απαραίτητη ατμόσφαιρα για την διεξαγωγή ενός αγώνα.

Στις μάχες των οδηγών της Ν2, που έχουν πάντα ενδιαφέρον, προστέθηκε η κόντρα μεταξύ αυτοκινήτων της Α και της Ε, αφού οι δύο κατηγορίες έτρεξαν σε κοινό αγώνα, δύο μάχες μεταξύ όμορφων Ιστορικών, τα εντυπωσιακά περάσματα των Cross cars κ.ά. Κι όλα αυτά ανέδειξαν τους οδηγούς που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στην ατομική χρονομέτρηση Hellenic Time Trial Challenge.

Πιο αναλυτικά, στην ομάδα Ν, ο Π. Σολδάτος, οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ Ν4, κέρδισε σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο. Τον νικητή, ακολούθησαν δυο Peugeot 106, με τους «Geo” και Π. Φούντα.

Οι ομάδες Α και Ε έκαναν κοινό αγώνα λόγω των εγκαταλείψεων του Σαββάτου, με μόνο 8 αυτοκίνητα στο grid της εκκίνησης, που τελικά έγιναν …έξη, αφού δυο οδηγοί εγκατέλειψαν πριν καν ανάψει το πράσινο φως, ενώ στην συνέχεια και καθώς χρειάστηκε να δοθούν δυο εκκινήσεις (λόγω λαδιών στην πίστα), εγκατέλειψε ένα ακόμα, αφήνοντας μόλις 5 αυτοκίνητα. Νικητής στην ομάδα Α αναδείχθηκε ο  Α. Τζαβάρας με Opel Astra F GSi  και στην ομάδα Ε ο Γιάννης Λούκος με Citroen Saxo.

Το όποιο ενδιαφέρον της ημέρας, περιορίστηκε στην κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων, όπου ο νεοεισελθών στους αγώνες Θέμις Πετράκης με Porsche 911 RSR, ξεκίνησε από την πρώτη θέση της εκκίνησης, αλλά έμεινε δεύτερος πριν καν την πρώτη στροφή, πίσω από το Ford Sierra Cosworth 4×4 του τελικού νικητή Μάριου Σταφυλοπάτη. Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Λούκος με VW Golf GTI 16V, χωρίς απειλήσει, ή να απειληθεί από κανένα.

Τον αγώνα Ταχύτητας, συμπλήρωσαν και τα 16 αυτοκίνητα του HTTC, που τα τελευταία χρόνια στηρίζουν την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Ταχύτητας, τόσο οικονομικά, όσο και με τους θεατές (όταν επιτρέπεται) που έρχονται για να τα δουν.