Στο σιρκουί Moulay El Hassan του Μαρόκο, άνοιξε η αυλαία του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πρωτοτύπων (WTCC), με τη συμμετοχή τεσσάρων εργοστασιακών ομάδων και μιας ημιεργοστασιακής.

Στο διπλό αγώνα, αλλά και στις δοκιμές (που βαθμολογούνται), θριάμβευσε η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της Citroen, ενώ το πιο λαμπρό αστέρι του παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, κατάφερε μόλις στο 2ο αγώνα της χρονιάς, να πάρει την πρώτη του νίκη, παρά το ότι άρχισε να αγωνίζεται σε πίστες, μόλις τώρα σε ηλικία 40 ετών.

Συγκεκριμένα τα Citroen C-Elysée κυριάρχησαν τόσο στις δοκιμές, όσο και τον αγώνα, με τους τρεις οδηγούς τους να μοιράζονται τους βαθμούς.

Στον πρώτο αγώνα κατάφεραν το 1-2-3 με τους Χοσέ Μαρία Λοπέζ, Σεμπαστιάν Λεμπ και Ιβάν Μιούλερ, ενώ στο δεύτερο αγώνα το 1-2 με Λεμπ και Λοπέζ, ενώ τρίτο ήταν το Chevrolet Cruz του Ούγκο Βαλέντε.

Αντίστοιχα τους πολλούς βαθμούς στις δοκιμές κατάταξης κέρδισαν οι Λοπέζ και Λεμπ, έχοντας τρίτο τον Τομ Σίλτον οδηγό της Chevrolet.

O Σίλτον είναι και ο τρίτος της γενικής κατάταξης με 27β., πολύ πίσω από τους 48 του πρώτου Λοπέζ και τους 47 του δεύτερου Λεμπ.

Αντίστοιχα στη βαθμολογία των κατασκευαστών, προηγείται η Citroen με 95β., ακολουθεί η Honda με 57 και τρίτη η Lada με 31β.

Επόμενη αναμέτρηση το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στο γαλλικό σιρκουί Paul Ricard.