Με επεισοδιακό τρόπο αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον δεύτερο οδηγό της βαθμολογίας της Formula 2 ο Μικ Σουμάχερ. Συγκεκριμένα, στον αγώνα της Formula 2 στο Σότσι της Ρωσίας σημειώθηκε σοβαρότατο ατύχημα, με ένα από τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα να παίρνει φωτιά, όμως να μην σημειώνεται κανένας τραυματισμός.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος διακόπηκε πρόωρα ο αγώνας και οι οδηγοί της πρώτης δεκάδας έλαβαν τους μισούς βαθμούς από αυτούς που προβλέπονται κανονικά για τις θέσεις τους.

Το ατύχημα συνέβη όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους οι Λούκα Τζιότο και Τζακ Άιτκεν σε αριστερή παρατεταμένη στροφή υψηλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν και τα δύο αυτοκίνητα με σφοδρότητα στις πλευρικές προστατευτικές μπαριέρες. Λίγο αργότερα πήρε το αυτοκίνητο του Τζιότο φωτιά, όμως είχαν απομακρυνθεί ήδη και οι δύο νεαροί πιλότοι από τα μονοθέσιά τους.

Τελικά ο αγώνας μέτρησε με βάση την κατάταξη των οδηγών τη στιγμή του ατυχήματος και έτσι κατέκτησε την παρθενική νίκη του στη Formula 2 ο τζούνιορ οδηγός της Renault, Γκουανγιού Ζου.

Ο Μικ Σουμάχερ τερμάτισε τρίτος και έτσι αύξησε τη διαφορά του στη γενική κατάταξη από τον δεύτερο οδηγό στους 22 βαθμούς. Όπως υπογράμμισε ωστόσο ο 21χρονος γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, «πριν από οτιδήποτε άλλο, να είμαστε όλοι καλά. Αυτό είναι το σημαντικότερο, που μετράει»

Πηγή: gazzetta.gr