Η παραγωγή της νέας ναυαρχίδας της Opel, του νέου Insignia, ξεκίνησε στο εργοστάσιο του Ρούσελχαϊμ, παρουσία του δημάρχου της πόλης και του CEO της μάρκας, Mίκαελ Λοσέλερ. Το πρώτο μοντέλο που πέρασε από τη γραμμή παραγωγής, είναι ένα Sports Tourer σε argon silver/nautic blue.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το εργοστάσιο του Ρούσελχαϊμ επιπλέον του Insignia, θα κατασκευάζει το νέο Astra και ένα μοντέλο της DS Automobiles του Ομίλου PSA, από το 2021. Τόσο η επόμενη γενιά Astra όσο και το μοντέλο της DS Automobiles θα βασίζονται στη σύγχρονη πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου, PSA.

Το νέο Opel Insignia πιο σύγχρονο και αποδοτικό από ποτέ, διατίθεται για παραγγελία από τον Μάρτιο, σε εκδόσεις Grand Sport, Sports Tourer και GSi (230 ίπποι, μικτή κατανάλωση καυσίμου 7,0 λτ./100 χλμ., 161 γρ./χλμ. CO2).

Με τιμή εκκίνησης 29.965 ευρώ (στη Γερμανία), το Grand Sport σε έκδοση Business Edition προσφέρει εξοπλισμό όπως καθίσματα comfort, κλιματισμό (A/C) και Multimedia Navi συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής 7″. Επίσης, προβολείς τεχνολογίας LED διασφαλίζουν βέλτιστη ορατότητα στο σκοτάδι. Το νέο Insignia είναι το πρώτο Opel που προσφέρει συστήματα full LED.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης καθώς και σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια των επιβατών και εν γένει όσων βρίσκονται στο δρόμο.

Η γκάμα κινητήρων ξεκινά με τον 1.5 λίτρων turbo diesel 122 ίππων (μικτή κατανάλωση καυσίμου, 5θυρο, 4,4-3,8 λτ./100 χλμ., 115-99 γρ./χλμ. CO2). Οι τιμές για το Sports Tourer estate σε έκδοση Business Edition με αντίστοιχο εξοπλισμό και κινητήρα ξεκινούν από 30.940 ευρώ. Η νέα γκάμα κινητήρων, μειώνει τις εκπομπές CO2, αλλά περιορίζει και την κατανάλωση καυσίμου.

Νίκος Τσάδαρης