Η Bentayga είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και των επιδόσεων στην επικράτεια των SUV εδώ και χρόνια, όπως και τα άλλα μοντέλα της βρετανικής Bentley όμως ήταν ώρα να αποκτήσει κι αυτή μια ακόμα υψηλότερων επιδόσεων εκδοχή, μια δουλειά που γινόταν με τη δέουσα μυστικότητα εδώ και καιρό.

2021 Bentayga Speed τη λένε και είναι μια ακόμα πιο γρήγορη και σπορ εκδοχή της Bentayga Speed, ευγενική χορηγία του νέου και χειροποίητου W12 κινητήρα των 6 λίτρων, που καταλήγει στο αστρονομικό νούμερο των 626 αλόγων. Εξίσου θηριώδης είναι και η ροπή των 900 NM.

Ως αποτέλεσμα, το νέο μοντέλο πιάνει από στάση τα 100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 306 χλμ/ώρα.

Η αποδοτικότητα ήταν η κεντρική φιλοσοφία πίσω από τον ανασχεδιασμό, επιτρέποντας στους μηχανικούς να κάνουν ακόμα πιο σοφιστικέ τη λειτουργία της.

Αισθητήρες ρυθμίζουν πλέον την αποδοτικότητα του κινητήρα και την κατανάλωση καυσίμου, διαβάζοντας τις προθέσεις του οδηγού. Τέσσερις δυναμικοί τρόποι οδήγησης είναι στη διάθεσή του, αλλά και μια σειρά από βελτιώσεις, τόσο μηχανικές όσο και αισθητικές.

Ένα πραγματικά μοναδικό μείγμα ταχύτητας και καλαισθησίας, συνδυάζει το κλασικό με το καινούριο για να πει αυτοκινητιστικές ιστορίες όπως κανείς άλλος στον χώρο των SUV.

Όσο για την τιμή της 2021 Bentayga Speed , ξεκινά από τις 200.000 ευρώ…