Το περίπτερο της Kia στην 84η Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, δίνει έμφαση στους «καθαρούς» κινητήρες.

– Το νέο Kia Soul EV είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 27 KWh ιόντων λιθίου και 200 Wh/Kg ενέργειας. Η ισχύς παράγεται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 81,4 KW, με ροπή 285 Nm.
To Soul EV έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς και αυτονομία 200 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση.
Για μεγιστοποίηση της απόδοσης έχουν προστεθεί μια σειρά από τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, στη θέρμανση και στον αερισμό/κλιματισμό συμπεριλαμβανομένου του πρώτου στον κόσμο μεμονωμένου συστήματος κλιματισμού «driver only», συστήματος πέδησης με τέσσερις τρόπους λειτουργίας και ενός συστήματος θέρμανσης με μπαταρία.
Το Soul EV θα πωλείται στην Ευρώπη το 2ο εξάμηνο του 2014, με τη γνωστή 7ετή εγγύηση της εταιρίας.

– Το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Kia θα παρουσιάσει ένα σύστημα νέας υβριδικής τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Αποτελείται από μια μπαταρία μολύβδου 48V συνδεδεμένη με ένα μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, αυξάνοντας την ισχύ εξόδου του κινητήρα. Η ίδια μπαταρία τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος με τη σειρά του αυξάνει τη ροπή και τη δύναμη στις χαμηλές στροφές. Σε χαμηλές ταχύτητες ή σταθερή ταχύτητα, το αυτοκίνητο θα κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ κατά την επιβράδυνση φορτίζεται η μπαταρία. Το σύστημα λειτουργεί επίσης σαν start-stop όταν το όχημα είναι σταματημένο με μηδενικό θόρυβο ή δονήσεις. Μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αυτής τεχνολογίας η μείωση σε μέγεθος και βάρος των μπαταριών.

– Στη Γενεύη και το ανανεωμένο Sportage με μικρές αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις, στο εξωτερικό, το εσωτερικό και τα υλικά κατασκευής. Με σχεδόν 90.000 ευρωπαίους πελάτες το 2013, το κατασκευαζόμενο στη Σλοβακία SUV, διαθέτει πίσω φώτα LED, υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα, το σύστημα FlexSteer, θερμαινόμενο τιμόνι και οθόνη TFT LCD 4,2 ιντσών. Κατά τα λοιπά, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην ελαχιστοποίηση του θορύβου και των κραδασμών.

– Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και για το αναβαθμισμένο Optima Hybrid, με αλλαγές στους προφυλακτήρες, τα φώτα (LED) και τη μάσκα. Το προφίλ ανανεώνουν τα ξανασχεδιασμένα μαρσπιέ και οι 16 ή 17 ιντσών ζάντες.
Το νέο Optima διαθέτει σύστημα πέδησης τρίτης γενιάς, νέα οθόνη αφής και ένα προαιρετικό πακέτο υψηλής τεχνολογίας με πληροφορίες για αλλαγή λωρίδας, αντικειμένων σε «νεκρές» οπτικές γωνίες και ανιχνευτές παρκαρίσματος. Η παραγωγή του ξεκινά τον Απρίλιο και οι πωλήσεις εντός του έτους.