Με τον καιρό, το αμάξι αρχίζει να δείχνει τα σημάδια του χρόνου και ένα ταλαιπωρημένο εσωτερικό το κάνει να φαίνεται ακόμα παλιότερο.

Πόσο μάλλον το καλοκαίρι, που οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη που μπαίνει σε κάθε σημείο των πλαστικών μερών ταλαιπωρούν ακόμα περισσότερο το ταμπλό.

Αλλά και ο καυτός ήλιος καταπονεί τα πλαστικά, κάνοντάς τα να δείχνουν φθαρμένα και πολυκαιρισμένα. Ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σχετικά καινούριο.

Γι’ αυτό και είναι αποφασιστικής σημασίας να περιποιούμαστε ανά τακτά διαστήματα τα πλαστικά μέρη της καμπίνας, γλιτώνοντας από σκισίματα και φθορές. Ο σωστός καθαρισμός δεν καθαρίζει απλώς τους πόρους του ταμπλό, αλλά τους ενυδατώνει κιόλας, επαναφέροντας την πρώτη γυαλάδα.

Ξεκινάμε απομακρύνοντας όλη τη σκόνη, ακόμα και τις πιο μικρές συγκεντρώσεις της, χρησιμοποιώντας ένα νοτισμένο πανάκι ή ένα πινέλο για τις γρίλιες του κλιματιστικού.

Συνεχίζουμε με ένα ειδικό προϊόν για καθαρισμό εσωτερικών πλαστικών και ταμπλό, ψεκάζοντας αν είναι υγρό από απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστών. Είτε είναι υγρό είτε αλοιφή, αφήνουμε το καθαριστικό μερικές στιγμές ώστε να απορροφηθεί, ειδικά στα μαλακά πλαστικά.

Ολοκληρώνουμε το καθάρισμα με προσεκτικό σκούπισμα, ώστε να μη μείνουν υπολείμματα από το καθαριστικό. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό βήμα, αν είναι να ξαναγίνει όπως άλλοτε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε τακτά διαστήματα γλιτώνοντας από τη φθορά του χρόνου…