Η δεκαετία του 1970 παραμένει για πολλούς η επιτομή της λειτουργικής αυτοκίνησης, όταν τα τετράτροχα αγκάλιασαν ολόψυχα την τέχνη και τη φιλοσοφία του χρηστικού σχεδιασμού.

Και είναι αλήθεια πως λίγα οχήματα ενσάρκωναν το νέο κατασκευαστικό ήθος καλύτερα από τον πρόγονο των δυνατότερων αγροτικών της Ford, το μυθικό σήμερα Ranger.

Αυτό αναβίωσε λοιπόν πρόσφατα η καλιφορνέζικη Icon 4×4, παρουσιάζοντας μια πραγματικά άψογη εκδοχή του κλασικού αγροτικού του 20ού αιώνα.

Θέλοντας να γεφυρώσει όμως τα κενά και να το κάνει κατάλληλο για τη σημερινή αγορά, η εταιρία από το Λος Άντζελες χάρισε στο αγροτικό τον 5λιτρο Coyote V8 της Ford, που αποδίδει όχι λιγότερα από 426 άλογα!

Αυτόματο κιβώτιο, βελτιωμένο τιμόνι και σκληροτράχηλες αναρτήσεις έχει πια το νέο αγροτικό. Αλλά και πολύ καλύτερες off-road ικανότητες, ώστε να νιώθει εξίσου άνετα και σε χωμάτινα τερέν.

Ακόμα και με την Brembo συνεργάστηκε η Icon ώστε να αποκτήσει το νέο Ranger το σύστημα πέδησης Hydroboosted Sport Brake.

Όσο για το εσωτερικό, η Icon σεβάστηκε την αυθεντική εκδοχή, κομπλιμεντάροντάς τη με δέρμα ανώτερης ποιότητας και μοντέρνες αισθητικές πινελιές…