Η Mini επιβεβαίωσε ότι στην επερχόμενη έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο θα κάνει ντεμπούτο το νέο Mini John Cooper Works σε πρωτότυπη μορφή, όπως εικονίζεται στις παρακάνω φωτογραφίες, ενώ μέσα στο 2014 θα λανσαριστεί στις αγορές και το μοντέλο παραγωγής, που δεν θα διαφέρει σημαντικά, σε σχέση με το concept.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία έκδοση του Mini hatch θα διαθέτει ένα «αγωνιστικό» body kit, που θα περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με νέα σπόιλερ μπρος και πίσω, τον «κλασικό» αεραγωγό στο καπό, ενώ θα φέρει και 18άρες ζάντες αλουμινίου.

Επίσης, κόκκινες ρίγες θα «στολίζουν» το καπό, την οροφή και τα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, ενώ επιπλέον κόκκινα θα είναι και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών.

Στο πίσω μέρος θα υπάρχει ένας νέος διαχύτης, που θα φέρει μια χρωμιωμένη διπλή απόληξη εξάτμισης, κεντρικά τοποθετημένη. Παράλληλα, σε ευδιάκριτα σημεία εξωτερικά και εσωτερικά θα υπάρχουν τα λογότυπα της έκδοσης «John Cooper Works».

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί κάτι, όμως αν κρίνουμε από το νέο Mini Cooper S, θα πρέπει η εν λόγω αναβαθμισμένη έκδοση να εφοδιάζεται με το ίδιο 2λιτρο μοτέρ, που θα αποδίδει για την περίσταση πλέον των 217 ίππων.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά, όσο πλησιάζουμε στην επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου.

Πηγή: autotriti.gr