Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και Mercedes-Benz, θα επανεκκινήσουν την παραγωγή σε ορισμένα γερμανικά εργοστάσια την επόμενη εβδομάδα, μετά την μείωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση για να περιοριστεί η μετάδοση του θανατηφόρου κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Σε αντίθεση με την Ιταλία και την Ισπανία, η Γερμανία δεν απαγόρευσε ποτέ την παραγωγή αυτοκινήτων, αν και τα εργοστάσια σταμάτησαν αφού οι αρχές περιόρισαν την κυκλοφορία των ανθρώπων και διέταξαν το κλείσιμο των αντιπροσώπων αυτοκινήτων.

Η Volkswagen δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων για το βασικό της σήμα στο Zwickau της Γερμανίας και στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, στις 20 Απριλίου.

Τα εργοστάσια στη Ρωσία, Ισπανία, Πορτογαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν την παραγωγή από τις 27 Απριλίου και μετά, ενώ προβλέπεται ότι θα ανοίξουν σταδιακά τα εργοστάσια στη Νότια Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία και το Μεξικό τον Μάιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επανασχεδιάσει τις μονάδες παραγωγής για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι διατηρούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρων. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν αλλαγές στις βάρδιες, στα μεσημεριανά διαλείμματα, καθώς και μέτρα για την εξασφαλισθεί ότι δεν θα συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους και θα διατηρούν τις μεταξύ τους αποτάσεις όσο εργάζονται είτε ξεκουράζονται στο πλαίσιο της βάρδιας τους.

Στη Κίνα, όπου η Volkswagen έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα υγείας, σε 32 από τα 33 εργοστάσια έχει ξαναρχίσει ην παραγωγή και δεν έχουν αναφερθεί λοιμώξεις από κορονοϊούς μεταξύ των εργαζομένων.

Η μητρική της Mercedes-Benz, Daimler, δήλωσε ότι τα εργοστάσιά της στο Αμβούργο, το Βερολίνο και το Untertuerkheim θα ξαναρχίσουν την παραγωγή την επόμενη εβδομάδα. Το εργοστάσιό του στο Βερολίνο κατασκευάζει συστήματα διαχείρισης κινητήρων για οχήματα που πωλούνται στη Κίνα.