Τα ηλεκτρικά Jeep παράγουν ρεύμα

Αρχή για την εφαρμογή μιας νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας


AUTO
10:22
02/04/2020
Τα ηλεκτρικά Jeep παράγουν ρεύμα
4
loading

Η παρουσίαση των νέων Plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass θα σηματοδοτήσει την εφαρμογή μιας νέας επαναστατικής τεχνολογίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Το σύστημα 4xe HydrO θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη μετάβαση του αυτοκινήτου μέσα από νερό με ελάχιστο ύψος τα 15 εκ., όπως π.χ. σε εκτός δρόμου διαδρομές ή κατά τη διάσχιση ποταμών. Με έμπνευση από τα συστήματα παραγωγής ενέργειας μέσω της κίνησης των κυμάτων, το 4xe HydrO θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια του νερού σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα φορτίζει την μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Μια ειδικά σχεδιασμένη φτερωτή από ένα νέο εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό θα μεταφέρει την κίνηση του νερού στη γεννήτρια μέσω ενός άξονα κατασκευασμένου από ίνες άνθρακα. Το σύστημα θα είναι εντελώς αθόρυβο και δεν θα επηρεάζει τη συνολική απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

Εκμεταλλευόμενη τις εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της και παράλληλα την τετρακίνηση 4xe που θα εφοδιάζει τα Plug-in Hybrid μοντέλα της, η Jeep καταφέρνει να επαναφορτίζει με έναν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τις μπαταρίες των οχημάτων. Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται ότι θα δίνει απόλυτη αυτονομία σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ σε δεύτερη φάση θα εξελιχθεί και το σύστημα 4xe HydrY που θα παράγει ενέργεια μέσω της μετάβασης του αυτοκινήτου από αμμώδεις περιοχές (π.χ. έρημος).

Το σύστημα 4xe HydrO βρίσκεται ήδη στις τελικές φάσεις δοκιμών και πιστοποίησης, ενώ καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αξιοποίησαν στο παρελθόν ακόμα και τις ακτές νησιού στο Β. Ιόνιο για την πραγματοποίηση ρυθμίσεων.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Γιώργος 272

  ελπίζω να είναι (καθυστερημένο) πρωταπριλιάτικο ....

 2. avatar ότι πρέπει για τη Βενετία

  και η ******* πάλι στρατόσφαιρα

 3. avatar Giorgis

  Ωραία. Θα μετακομίσω δίπλα σε ποτάμι για να φορτίζω δωρεάν το jeep μου. Λίμνη κάνει?

 4. avatar βου του φου

  Ναι γατι όποιος το πάρει ανεβαίνει τα βουνά μεσω ποταμιών κυρίως....!!!
  βρε δεν μας παρατάτε..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει