Στο νέο Opel Corsa-e η θερμοκρασία της καμπίνας ελέγχεται από απόσταση

Πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή «myOpel»


AUTO
12:54
12/02/2020
Στο νέο Opel Corsa-e η θερμοκρασία της καμπίνας ελέγχεται από απόσταση
2
loading

Οι οδηγοί του νέου Opel Corsa-e μπορούν να ρυθμίζουν την θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν καν το ταξίδι ξεκινήσει, μέσω της νέας εφαρμογής «myOpel».

Χάρη στη λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας), η επίπονη διαδικασία αφαίρεσης πάγου από το παρμπρίζ το χειμώνα γίνεται παρελθόν, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες οι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε μία ήδη δροσερή καμπίνα. Με άλλα λόγια, η στατική λειτουργία θέρμανσης/ψύξης του εσωτερικού περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Αυτή η λειτουργία, δεν διατίθεται σε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ούτε καν σε αυτά της πολυτελούς κατηγορίας.

Η λειτουργία δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Οι χρήστες επιλέγουν το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής «myOpel» ή ενεργοποιούν την «Ρύθμιση Θερμοκρασίας» καμπίνας (Preconditioning) ενώ βρίσκονται στο cockpit. Εναλλακτικά, η λειτουργία preconditioning προγραμματίζεται μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου. Έτσι, το εσωτερικό φτάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες απομακρύνεται ο πάγος και από τα παράθυρα.

Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες π.χ. - 20oC, το εσωτερικό του Corsa-e επιτυγχάνει ευχάριστη ατμόσφαιρα σε 45 λεπτά περίπου εξασφαλίζοντας και την απόδοση και αντοχή της μπαταρίας.

Εκτός από το αυξημένο επίπεδο άνεσης, ένα δροσερό ή γεμάτο θαλπωρή εσωτερικό έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Εάν η θέρμανση ή ο κλιματισμός ενεργοποιηθούν ενώ το Corsa-e είναι συνδεδεμένο, για παράδειγμα, σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), έναν ταχυφορτιστή, ή ακόμα και σε μία οικιακή πρίζα, η ενέργεια που καταναλώνεται προέρχεται από το εξωτερικό ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη αυτονομία1 είναι διαθέσιμη με το που ξεκινά το ταξίδι  (έως 337 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP2).

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Kostas Papatrexas

    Πες τα ρε φιλε!και οι ΔΕΗτζηδες μην ξεχνας.

  2. avatar Kos g2

    Καλα ας πέσει η τιμή κάτω από τα 25000 και μετα το συζητημε.
    Οι μόνοι που θα μπορούν να το αγοράσουν θα είναι αυτοί που κλέβουν τη ΔΕΗ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει