Οι πρώτες φήμες για ένα SUV από την Alpine κυκλοφόρησαν ήδη από το 2015, όταν το αυτόνομο πια performance τμήμα της Renault εργαζόταν σε μια αναβίωση μιας κλασικής Porsche.

Πλέον είναι έτοιμο, πάνω στην ώρα για να παρουσιαστεί στο International Automobile Festival του Παρισιού, και είναι ένα πραγματικό υβρίδιο που δίνει έμφαση στις επιδόσεις.

Αντλεί εξάλλου έμπνευση από το αυθεντικό αγωνιστικό A110, αυτό που θριάμβευσε στο Μόντε Κάρλο το 1973.

Και συνδυάζει άλλωστε όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε στη γαλλική φίρμα, τον μεγάλο ανταγωνιστή του Porsche Cayman, όπως λένε συχνά την Alpine. Συν τη βάση για τα σκι!

Γενναίες τροποποιήσεις έγιναν φυσικά στο αγωνιστικό για να αποκτήσει την όψη του SUV και να χωρέσουν όλα τα καινούρια καλούδια. Η SUV εκδοχή βασίζεται στο A110 Pure, την αναβίωση του κλασικού που έλαβε χώρα το 2017 και ήταν η πιο σπαρτιάτικη εκδοχή του μοντέλου. Και η πλέον πανάλαφρη, μόλις 1.098 κιλά.

Το SportsX διατηρεί τη σπορ περιβολή του, παραμένοντας πισωκίνητο. Και συνεχίζοντας να φορά το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Getrag.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Alpine δεν έκανε συμβιβασμούς. Ο turbocharged κινητήρας των 1,8 λίτρων αποδίδει 248 άλογα και καλύπτει τα 0-100 χλμ σε 4,5 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το SportX παραμένει σε στάδιο concept και η Alpine δεν έχει ανοίξει για την ώρα τα χαρτιά της αν θα πατήσει ποτέ δρόμο…