Συνεργασία Nissan και Uber

Θα παρέχει 2.000 ηλεκτροκίνητα Leaf στο Λονδίνο


AUTO
12:36
28/01/2020
Συνεργασία Nissan και Uber
1
loading

Ο στόλος των Nissan Leaf με την μπαταρία των 40kWh, που διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 389 χιλιόμετρα, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP με μία μόνο φόρτιση,  θα προσφερθεί στους οδηγούς ως μέρος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber.

Η Ιαπωνική μάρκα θα υποστηρίξει την Uber με ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EV, μια ειδική τιμή αγοράς, καθώς και με μια στρατηγική  μάρκετινγκ για την προώθηση της οδήγησης οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη του οράματος της Uber, όπου κάθε αυτοκίνητο της εφαρμογής της στην Βρετανική πρωτεύουσα,  θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025.

Εφαρμόζοντας το Clean Air Plan από τον Ιανουάριο  του 2019, η Uber στοχεύει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βοηθώντας τους οδηγούς να αντικαταστήσουν το όχημά τους με ένα ηλεκτρικό,   μέσω της εισαγωγής ενός τέλους καθαρού αέρα ύψους  15 πεννών ανά μίλι, σε όλα τα δρομολόγια του Λονδίνου.

Κατά το πρώτο έτος, η Uber συγκέντρωσε πάνω από  80 εκατομμύρια στερλίνες για να υποστηρίξει τους οδηγούς που μεταβαίνουν σε ηλεκτρικά οχήματα, ενώ περισσότερα από 200 εκατομμύρια στερλίνες,  αναμένεται να συγκεντρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του σχεδίου Clean Air Plan, οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο  4.500 στερλίνες, ανάλογα με τα μίλια που έχουν οδηγήσει, εκτός του κόστους αλλαγής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Από την στιγμή που ο οδηγός υιοθετήσει ένα αμιγώς  ηλεκτρικό όχημα, το Τέλος Καθαρού Αέρα  (Clean Air Fee) θα χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει το  κόστος  χρήσης του οχήματος.

Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber, 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 350%,  σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, περισσότεροι από 500 οδηγοί κάθε εβδομάδα,  χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Βρετανική πρωτεύουσα, η Transport for London έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης,  μόνο το τελευταίο έτος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό  συμβούλιο του Westminster είχε εγκαταστήσει 375 δημόσιους φορτιστές μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019,  περισσότερους από κάθε άλλη τοπική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πολύ καλό

    Άντε και στα δικά μας να κάνει τα ίδια η Nissan με τους ταξιτζήδες μας, να μην αναπνέουμε μπόχα από τα πετρελαιοκίνητα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει