To πρώτο GP Κορέας αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά στις 24 Οκτωβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί δηλαδή, αφότου η FIA ενέκρινε την πίστα, έπειτα από 48ωρη επιθεώρηση που διενήργησε στις εγκαταστάσεις της πίστας.

Παρά τις επιμένουσες φήμες των τελευταίων εβδομάδων ότι η πίστα στο Yeongam δε θα είναι έτοιμη εγκαίρως για την κανονική διεξαγωγή του πρώτου GP Κορέας στην ιστορία της Formula 1, ο έφορος ασφαλείας της FIA, Charlie Whiting, που πραγματοποίησε τη 48ωρη επιθεώρηση, ήταν ευχαριστημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την τελευταία επίσκεψή του, και έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή του αγώνα.

 Η είδηση δημοσιοποιήθηκε από τη διοργανώτρια εταιρία του αγώνα, την KAVO. Αεροφωτογραφίες της πίστας αποκαλύπτουν ότι η τελική ασφαλτόστρωση έχει ολοκληρωθεί, αλλά η κατασκευή αρκετών εγκαταστάσεων γύρω από την πίστα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

 Η κατασκευή της γέφυρας επάνω από την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όπως συμβαίνει και με τον κεντρικό δρόμο που επιτρέπει την πρόσβαση στην πίστα, η οποία δεν έχει περιφραχθεί πλήρως μέχρι στιγμής.

 Επιπλέον, ανησυχίες προκάλεσε το γεγονός ότι έβρεξε τις τελευταίες μέρες στο Yeongam, έπειτα από την τελική ασφαλτόστρωση, με πηγές να κινδυνολογούν ότι υπάρχει περίπτωση η διαδικασία «εφίδρωσης» του ασφαλτοτάπητα, κατά την οποία αναδύεται πετρέλαιο στην επιφάνειά του, δε θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι να ξεκινήσουν οι ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής του Grand Prix.

Πηγή: 4troxoi