H Mercedes θα φέρει στο Pebble Beach Concours d Elegance δύο κλασικά «αγωνιστικά» μοντέλα της, από τις αρχές του 20ού αιώνα, ελπίζοντας να επαναλάβει την περσινή της νίκη.

Πριν ένα χρόνο η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει στο καλοκαιρινό event της Καλιφόρνιας, στο Pebble Beach Concours d Elegance μια Mercedes-Benz 680S Saoutchik Torpedo του 1928 και με αυτή είχε αποσπάσει το βραβείο καλύτερης εμφάνισης στην εκδήλωση.

Φέτος λοιπόν αποφάσισε πάλι ότι δυο «αγωνιστικά» μοντέλα της ίδιας εποχής είναι τα πιο κατάλληλα για να τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών και να εντυπωσιάσουν με τη ρετρό παρουσία τους.

Επομένως η Mercedes στις 17 Αυγούστου θα «επιδείξει» μια «Prinz Heinrich» Benz του 1910, που θεωρείται ένα από τα πρώτα «πραγματικά» αγωνιστικά οχήματα και μια Benz Landaulet του 1907, που μαγνητίζει με την πολυτέλεια της εποχής.

Πιο συγκεκριμένα, η «Prinz Heinrich» κατασκευάστηκε για τον ετήσιο αγώνα Prince Heinrich Tour του 1910 και στον οποίο συμμετείχαν μόνο μοντέλα παραγωγής κι όχι αποκλειστικά αγωνιστικά, όπου το εν λόγω «cabrio» ήταν ένα από τα 10 της εταιρείας που έλαβαν μέρος.

Τώρα στο μηχανικό κομμάτι, τροφοδοτούνταν από έναν 4κύλινδρο κινητήρα, με δύο μπουζί ανά κύλινδρο 5,7 λτ., απόδοσης… 80 ίππων, που πετύχαινε μέσω ενός 4τάχυτου κιβωτίου, την τελική ταχύτητα των 130 χλμ./ώρα περίπου.

Από την άλλη, η Benz Landaulet δημιουργήθηκε την πρώτη δεκαετία του περασμένου αιώνα, ως μέρος μιας ολόκληρης σειράς νέων οχημάτων με 28, 35, 40 και 45 ίππους.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας ήταν χωρητικότητας 6,1 λτ. κι απέδιδε 40 ίππους, ενώ έπιανε την τελική ταχύτητα των 80 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr