Η νέα BMW Σειρά 2 θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της BMW Σειρά 1 Coupe, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας με τη νέα Σειρά 4.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, σχεδιαστικά θα διατηρήσει τον premium χαρακτήρα που ήταν και από τα βασικά χαρακτηριστικά της Σειράς 1 coupe, ωστόσο θα δανειστεί και αρκετές φρέσκες πινελιές από τα μεγαλύτερα φρέσκα «αδέλφια» της (βλέπε νέα 3άρα, νέα 4άρα).

Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται η νέα Σειρά 2, πρόκειται για τη γνώριμη πισωκίνητη πλατφόρμα της BMW, στην οποία άλλωστε βασίζονταν και οι δύο γενιές της Σειράς 1, ενώ αναμένεται να βασιστούν και αρκετά μελλοντικά μοντέλα της βαυαρικής εταιρείας.

Όσον αφορά στους κινητήρες, ίσως δούμε εκδόσεις όπως οι 220d, 218i και 225i, ενώ στην κορυφή του μηχανολογικού συνόλου θα επιληφθεί το τμήμα Μ με τις δύο εκδόσεις M235i και Μ235i xDrive.

Το πιο πιθανό για τη Μ235i είναι να χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με την Μ135i, δηλαδή το διτούρμπινο 3λιτρο βενζινοκινητήρα 320 ίππων και 450 Nm ροπής με τον κόφτη να βρίσκεται στις 7.000 σ.α.λ.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι την επίσημη παρουσίαση της, η οποία τοποθετείται χρονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Πηγή: autotriti.gr