Ο Alessandro Cinelli είναι ο νέος Επικεφαλής Αεροδυναμικής της Alfa Romeo Racing Formula 1 Team, αντικαθιστώντας τον Jan Monchaux που πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας. Ο κ. Cinelli προέρχεται από την ομάδα της Ferrari όπου τα τελευταία 17 χρόνια κατείχε μια σειρά θέσεων στο τμήμα της αεροδυναμικής και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 19 Αυγούστου.

Ο Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της ομάδας δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καλωσορίζω τον Alessandro. Εντάσσεται σε μια δυνατή ομάδα αεροδυναμικής και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την ήδη καλή προσπάθεια μας. Οι πρόσφατες αλλαγές δείχνουν τη θέληση μας να βελτιώσουμε τις δομές μας στηριζόμενοι στη βάση της ομάδας που μας βοήθησε να εξελιχθούμε τα τελευταία χρόνια.»

Από την πλευρά του ο Alessandro Cinelli, είπε ότι:

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ένταξη μου στην ομάδα και ανυπομονώ να αναλάβω τη θέση ενός τμήματος που έχει ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους. Στόχος μου είναι να εστιάσω στις σταθερές βάσεις που έχουν ήδη τεθεί από την ομάδα και να βοηθήσω να φέρουμε θετικά αποτελέσματα στους αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στην ίδια σωστή κατεύθυνση και να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην ομάδα.»

Βιογραφικό Alessandro Cinelli

Ημερομηνία γέννησης:   29 Απριλίου του 1975

Εθνικότητα:      Ιταλική

Τόπος γέννησης: Ρώμη

Επαγγελματική Εμπειρία

2002 – 2019    Επικεφαλής του Τμήματος Πειραματικής Αεροδυναμικής,   Scuderia Ferrari, Επικεφαλής Αεροδυναμικής Απόδοσης, Scuderia Ferrari, Μηχανικός Αεροδυναμικής για τους αγώνες,  Scuderia Ferrari, Μηχανικός Αεροδυναμικής της ομάδας δοκιμών, Scuderia Ferrari

1998 – 2002    Αεροδυναμιστής, Williams F1

1997 – 1998    Αεροδυναμιστής, Tyrrell F1

Εκπαίδευση

1993 – 1997    Μηχανολόγος Αεροναυπηγός, Imperial College London

Νίκος Τσάδαρης