Υπήρξαν ένδοξες εποχές όπου η αγωνιστική έκδοση ενός μοντέλου παραγωγής ήταν σταθερά η γρηγορότερη και καλύτερη εκδοχή του.

Μόνο που με την επανάσταση των hypercars και τους συνεχώς αυστηρότερους περιορισμούς στα αγωνιστικά μοντέλα, ένα παράδοξο λαμβάνει πλέον χώρα: τα καμάρια της πίστας έχουν σήμερα πολύ λιγότερα άλογα και χειρότερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα για δρόμο!

Κάτι που προφανώς δεν άκουσε καλά η Ford, η οποία έσκισε όλα τα αγωνιστικά εγχειρίδια και απελευθέρωσε εκεί έξω το θηρίο της που ακούει στο όνομα GT Mk II! Το γρηγορότερο GT που φόρεσε ποτέ το βαρύ λογότυπό της.

Ένα από τα καλύτερα GT που το χρήμα μπορεί να αγοράσει, ένα πραγματικό θηρίο που πατά πάνω στο όραμά της για τους 24ωρους αγώνες αντοχής του Le Mans, μόνο που το ξεπερνά.

Το φοβερό και τρομερό GT φορά έναν V6 turbocharged 3,5 λίτρων που αποδίδει 700 άλογα, 53 περισσότερα από τη street εκδοχή δηλαδή αλλά και 200 παραπάνω από το πραγματικό αγωνιστικό!

Πισωκίνητο και 7ταχυτο, το έξαλλο αγωνιστικό κυκλοφορεί ήδη σε μόλις 45 κομμάτια και τιμή τριπλάσια και παραπάνω από το «στάνταρ» GT, στα 1,2 εκατ. δολάρια (1,069 εκατ. ευρώ).

Έργο της Ford Performance και της Multimatic, το Ford GT Mk II αποδίδει την πλήρη γκάμα των δυνατοτήτων του Ford GT σε μια αγωνιστική εκδοχή που φτιάχτηκε χωρίς κανέναν περιορισμό κατά νου, λες και απελευθέρωσαν τον δαίμονα και πίσω δεν κοίταξαν ποτέ…