Ο Μάρτιν Γουίτμαρς προστέθηκε στη μακρά λίστα των επικριτών του Σεμπάστιαν Φέτελ μετά την κίνησή του να αγνοήσει εντολές της Red Bull και να προσπεράσει τον ομόσταυλό του, Μαρκ Γουέμπερ, στο Grand Prix της Μαλαισίας. Το αφεντικό της McLaren, αν και είναι της φιλοσοφίας να επιτρέπει στους πιλότους του να τρέχουν για τη νίκη πάντα, θεωρεί άσχημη τη συμπεριφορά του παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Είναι απαράδεκτο οι πιλότοι σου να αγνοούν τις εντολές της ομάδας. Η ομάδα είναι πάνω από κάθε πιλότο και πρέπει να το σέβονται αυτό. Είναι μείζον ζήτημα να λες σε έναν πιλότο να κάνει κάτι κι αυτός να μην ακολουθεί την οδηγία. Μπορεί ακόμη και να αποτελεί παράβαση όρων στο συμβόλαιό του. Ένα αφεντικό ομάδας δεν πρέπει, πάντως, να προσπαθήσει να επιβληθεί με απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις ή διακοπή συμβολαίου απέναντι σε έναν πιλότο που αγνόησε εντολές. Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του», τόνισε.

Η McLaren είχε πληρώσει ακριβά την επιλογή της να επιτρέψει σε Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον να διεκδικήσουν τον τίτλο το 2007 και στο τέλος κερδισμένος βγήκε ο… Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Μάρτιν Γουίτμαρς πάντως δεν μετανιώνει. «Εμείς αντιμετωπίζουμε τους πιλότους μας δίκαια. Έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις που θέλαμε να κερδίσουν και οι δύο και το πληρώσαμε, όπως το 2007 με τον Αλόνσο και τον Χάμιλτον. Όταν δύο πιλότοι της ομάδας σου ανταγωνίζονται τόσο έντονα πολλοί ρωτούν πώς αντιμετωπίζεις την κατάσταση.

Η θέση μου είναι ας τους να τρέξουν, αλλά αν κάτι πάει στραβά εσύ πρέπει να πάρεις την ευθύνη σαν αφεντικό της ομάδας. Δεν θέλω να επικρίνω κάποια άλλη ομάδα που έχει διαφορετική αντιμετώπιση, γιατί κι εμείς αν κάναμε τα πράγματα αλλιώς και ευνοούσαμε κάποιον από τους πιλότους μας, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τον τίτλο το 2007.

Όμως δεν θα μου άρεσε να κάτσουμε σε ένα γραφείο και να αποφασίσουμε ποιος θα είναι πρωταθλητής. Φυσικά και απογοητεύτηκα που τότε χάσαμε τον τίτλο, αλλά κάναμε το σωστό».

Πηγή: sport-fm.gr