Τα δύο πράγματα που λατρεύουν σχεδόν όλα τα αγόρια είναι η μπάλα και τα αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει από μικρά παιδιά και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η αγάπη αυτή συνεχίζεται για όλη τους τη ζωή.

Στο γεγονός αυτό «πάτησε» και η Lego, η οποία αυτό το καλοκαίρι προσέθεσε ένα ακόμη εμβληματικό μοντέλο στη σειρά της «Πρωταθλητές Ταχύτητας». Ο λόγος για την Porsche 911 Turbo του 1974, η οποία δεν έρχεται σε πολλά κυβικά, αλλά σε πολλά κυβάκια και πιο συγκεκριμένα σε 180.

Οι ζάντες είναι οι γνωστές, με το παχύ «χείλος», και το σπόιλερ είναι επίσης το διάσημο η «ουρά της φάλαινας». Τρεις κώνοι επιτρέπουν στον μικρό, φιλόδοξο «πρωταθλητή ταχύτητας» να σηματοδοτήσει τη δική του διαδρομή για σλάλομ με την Porsche του. Η μικροσκοπική φιγούρα φορά καφέ δερμάτινο τζάκετ με μακό που φέρει το λογότυπο της γερμανικής φίρμας και μπορεί να καθίσει στη θέση του «πιλότου», μιας και το παρμπρίζ αφαιρείται.

Οι διαστάσεις της καινούργιας Porsche είναι 15x6x2 εκατοστά.

Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, δεν είναι η πρώτη φορά που η Lego παρουσιάζει μια 911. Το 2016, είχε εμφανίσει κιτ με 2.704 κυβάκια της 911 GT3 RS.