Τα ελαστικά χωρίς αέρα θα μπουν στην παραγωγή από το 2014 και θα χρησιμοποιηθούν όχι για να κινούν κάποιο στρατιωτικό όχημα, αλλά συμβατικά αυτοκίνητα. Η ιδέα των ελαστικών χωρίς αεροθάλαμο είναι αρκετά παλιά και δεν αναφερόμαστε σε συμπαγή που ήταν τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν από την ανακάλυψη του καουτσούκ.

Η Michelin για πρώτη φορά εμπνεύστηκε τον εν λόγω τύπο ελαστικών το 2005 και το ονόμασε Non-Pneumatic Tire (NPT) αλλά τον χρησιμοποίησε για στρατιωτική χρήση, καθώς η απουσία αέρα τον κάνει να μην είναι ευάλωτος στα πυρά των αντιπάλων.

Τελικά το Non-Pneumatic Tire κατασκευάστηκε από την εταιρεία Resilient Technologies η οποία εξαγοράστηκε πέρσι από την Polaris. Όπως φαίνεται θα ξεκινήσει η παραγωγή το 2014 ώστε τα ελαστικά να βρουν εφαρμογή σε τετρακίνητα και SUV.

Προφανώς η αντοχή τους θα απαλλάξει τους κατόχους από τον μπελά του κλαταρισμένου ελαστικού κι από την ανάγκη μεταφοράς ρεζέρβας.

Από πλευράς άνεσης οι κατασκευαστές υπόσχονται ότι ο τροχός έχει την ελαστικότητα να απορροφά μέρος των κραδασμών του οδοστρώματος, ωστόσο το κρίσιμο μέρος της εμφάνισης θα προβληματίσει όσους εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους την παραδοσιακή μορφή.

Πηγή: gocar.gr