Αντιπροσωπεία της Κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκε σήμερα την έδρα της Seat στο Martorell (Βαρκελώνη) και συναντήθηκε με τους εταίρους της κοινοπραξίας JAC Volkswagen (Seat, Volkswagen Group China and JAC). Την κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κυβερνήτη της επαρχίας Anhui, Li Jinbin και τον δήμαρχο της Hefei, Ling Yun Mayor, στην πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της JAC, φιλοξένησαν οι Volkswagen Group CEO Dr. Herbert Diess, Seat President Luca de Meo, Volkswagen Group China CEO Dr. Stephan Wöllenstein και ο JAC Chairman An Jin.

Oι εταίροι της JAC Volkswagen και η κοινοπραξία, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία μπαταριών οχημάτων, υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει περαιτέρω πρόοδο για την ένταξη της ισπανικής μάρκας στην Κίνα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Η εν λόγω συμφωνία καθορίζει τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων και τη στρατηγική για το μέλλον της κοινοπραξίας. Επιπλέον, η JAC Volkswagen θα γίνει παγκοσμίως ένα ολοκληρωμένο μέλος του Ομίλου VW και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής.

Το νέο κέντρο R&D θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας και θα συμπεριλάβει -μεταξύ άλλων- δυνατότητες για τη συνανάπτυξη μικρότερων ηλεκτρικών οχημάτων και εξαρτημάτων καθώς και διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τεχνολογίες για εφαρμογές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021 στο Hefei.

Η κινεζική κρατική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις του Seat Design Centre στη Νότια Ευρώπη, οι οποίες αποτελούν μέρος του Τεχνικού Κέντρου, του τεχνολογικού πυρήνα της μάρκας που απασχολεί περισσότερους από 1.000 μηχανικούς, καθιστώντας έτσι την εταιρεία τον κυριότερο βιομηχανικό επενδυτή R&D στην Ισπανία. Οι εκπρόσωποι της επαρχίας Anhui στην Ανατολική Κίνα με πληθυσμό 62 εκατομμυρίων κατοίκων, επισκέφθηκαν επίσης το εργοστάσιο στο Martorell, όπου συναρμολογούνται τα Leon, Ibiza και Arona.

Το εργοστάσιο στο Martorell είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά εργοστάσια στην Ευρώπη και παράγει πάνω από 2.300 οχήματα κάθε μέρα, ένα κάθε 30 δευτερόλεπτα (παραγωγή 2018: 474.300 αυτοκίνητα), τα οποία διανέμονται σε 80 χώρες. Η επόμενη στάση τους ήταν το Cars, το κέντρο ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης για τους εργαζομένους, όπου ειδικοί σε τομείς όπως η τραυματολογία, η καρδιολογία και η γυναικολογία προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Δεδομένου ότι η πόλη της Βαρκελώνης είναι ένας κόμβος καινοτομίας και παγκόσμιας αναφοράς ως «έξυπνη» πόλη, μετά την επίσκεψη στη Seat, η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Anhui ταξίδεψε στο εργαστήριο καινοτομίας της αυτοκινητοβιομηχανίας που ενσωματώνεται στο δίκτυο ψηφιακών εργαστηρίων του Ομίλου VW καθώς και στο Pier01 (Βαρκελώνη Tech City), την καρδιά του start-up οικοσυστήματος της καταλανικής πρωτεύουσας.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.