Θυμόσαστε τα αυτοκίνητα Datsun; Μετά από την επίσημη ανακοίνωση, δια στόματος Carlos Ghosn, γύρω από την αναβίωση της φίρμας, νέες πληροφορίες θέλουν το λανσάρισμα 2 νέων μοντέλων, το 2014.

Αναφορικά με τη Datsun, πολλοί μπορεί να τη θυμούνται ως την εταιρία με τα -προσφιλή για την ελληνική πραγματικότητα- αγροτικά οχήματα, στην πράξη όμως πρόκειται για έναν κατασκευαστή με αρκετά μεγάλη ιστορία και επιτυχίες όχι μόνο σε εμπορικό επίπεδο αλλά και στο χώρο των αγώνων.

Η αναβίωσή της από τη Nissan, γίνεται με το σκεπτικό να αποτελέσει μία entry level εταιρία οχημάτων χαμηλού κόστους, για συγκεκριμένες αγορές του πλανήτη, όπως η Ινδία και η Ρωσία. Κάτι σαν την αναβίωση της Dacia από τη Renault.

Το νέο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι η εταιρία φαίνεται να ετοιμάζει όχι ένα αλλά δύο νέα μοντέλα, που θα περάσουν στην παραγωγή το 2014. Ο στόχος μάλιστα είναι αυτά να μην ξεπερνούν σε κόστος τα 3.000 δολάρια, ήτοι 2.325 ευρώ! Η γραμμή παραγωγής δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το που θα στηθεί, φήμες όμως τη θέλουν κάπου στην Ασία, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Πηγή: autotriti.gr