Αν υπάρχει ένα πράγμα που κρατά το αμάξι μας χαρούμενο και την τσέπη μας αλώβητη, αυτό δεν είναι παρά η τακτική και επιμελής προληπτική συντήρηση.

Ένας όρος που οι περισσότεροι μαθαίνουμε με τον δύσκολο και κοστοβόρο τρόπο! Τα βασικά εξάλλου εδώ, όπως η αλλαγή λαδιών, η πίεση των ελαστικών και το σέρβις, είναι σαν το ετήσιο τσεκ-απ στον γιατρό, τόσο σημαντικό!

Καθώς όχι μόνο σε κρατά υγιή, αλλά σου δίνει και τον χρόνο της έγκαιρης διάγνωσης πριν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο. Σε όρους υγείας αυτοκινήτου, η προληπτική συντήρηση μπορεί πράγματι να μας γλιτώσει από περιττά έξοδα και αναίτιους μπελάδες.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να διαβάσουμε, κατά πρώτο, το εγχειρίδιο χρήσης του αμαξιού μας. Το manual περιέχει πράγματι όλες τις πληροφορίες και τις πρακτικές συμβουλές συντήρησης που δίνει ο κατασκευαστής για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ώστε να μην παρασυρόμαστε από μισές αλήθειες και διαδεδομένους μύθους.

Η προληπτική συντήρηση αρχίζει αμέσως μετά και απαιτεί την προσωπική εμπλοκή μας. Είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να εξοικονομήσεις λεφτά μακροχρόνια: μεριμνάς τώρα και σώζεσαι από ακριβές επισκευές μετά. Τι κάνουμε; Ελέγχουμε περιοδικά την καλή λειτουργία του οχήματος και προσέχουμε για πράγματα που φαίνεται να μην πηγαίνουν καλά.

Για παράδειγμα, τα φώτα δουλεύουν σωστά; Ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος, μέσα ή έξω από το αμάξι; Είναι αναμμένη κάποια προειδοποιητική λυχνία; Η πίεση των ελαστικών κυμαίνεται στις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής; Είναι οι τροχοί ζυγοσταθμισμένοι και ευθυγραμμισμένοι; Είναι τα ελαστικά πέλματα των ελαστικών φαγωμένα ή παρουσιάζουν σημάδια ανομοιόμορφης φθοράς;

Αλλά και με τα υγρά και τα φίλτρα, τι γίνεται με δαύτα; Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να αλλάζεις μόνος σου λάδια και φίλτρα αέρα, είναι αποφασιστικής σημασίας να γνωρίζεις πώς να τσεκάρεις την κατάστασή τους. Ο σκοπός είναι να μη φοβόμαστε να ανοίξουμε το καπό! Τσέκαρε, για παράδειγμα, για διαρροές. Έλεγξε την μπαταρία. Ξέρεις άραγε πώς καθαρίζουμε τις επαφές;

Αυτή είναι με δυο λόγια η προληπτική συντήρηση του αυτοκινήτου, τα απαραίτητα πράγματα που μπορεί και πρέπει να κάνει μόνος του ο οδηγός για να μακροημερεύσει το όχημά του. Η προληπτική συντήρηση βελτιώνει την ασφάλεια που παρέχει το αυτοκίνητο, αυξάνει τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του, ελαχιστοποιεί τα έκτακτα περιστατικά και χαρίζει φυσικά καλύτερη τιμή μεταπώλησης.

Ακόμα και η προληπτική συντήρηση έχει ωστόσο το απόγειό της: την περιοδική επίσκεψη στο συνεργείο. Ναι, το σέρβις! Προληπτική συντήρηση χωρίς τα προγραμματισμένα σέρβις και το έμπειρο μάτι του γνώστη μάστορα δεν νοείται εξάλλου.

Και μιλώντας για συνεργεία, επειδή το έγκαιρο σέρβις σημαίνει ασφάλεια στην οδήγηση αλλά και στην τσέπη μας, ένα όνομα έρχεται αβίαστα στον νου: Αnytime!

Η Anytime σε συνεργασία με τον Αutoduder δημιούργησαν την πρώτη δωρεάν ολοκληρωμένη λύση για τη συντήρηση ή επισκευή του αυτοκινήτου, ένας ολόκληρος κόσμος από συνεργεία που περιμένουν τον Αθηναίο και την Αθηναία να βρουν δίπλα τους το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο, αλλά και να κλείσουν online το ραντεβού τους με ξεκάθαρους όρους, εύκολα και γρήγορα.

Είτε μιλάμε για σέρβις αυτοκινήτου είτε για φανοποιεία, συμπλέκτη, σετ χρονισμού, ελαστικά και αμορτισέρ, βλέπεις άμεσα το κόστος των εργασιών, συγκρίνεις τιμές και διαβάζεις τις αξιολογήσεις των υπηρεσιών από αληθινούς πελάτες. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις ακριβώς τι εργασίες χρειάζεσαι, η υπηρεσία σε ενημερώνει πότε προβλέπεται η κάθε εργασία ανάλογα με τα χιλιόμετρα ή τον χρόνο με βάση τις προδιαγραφές του οχήματός σου από τον κατασκευαστή.

Την ίδια ώρα, θα έχεις τον Αutoduder δίπλα σου για ό,τι χρειαστείς στο συνεργείο, καθώς άνθρωπος της υπηρεσίας θα διασφαλίσει την ποιότητα των ανταλλακτικών και την ολοκλήρωση των εργασιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και φυσικά, αν είσαι πελάτης της Anytime θα έχεις επιπλέον έκπτωση 10% στο service ή σε άλλες εργασίες του αυτοκινήτου σου.

Ένα τεράστιο δίκτυο 200 και πλέον επιλεγμένων συνεργείων σε κάθε περιοχή και γειτονιά της Αττικής σε περιμένει για γενικό σέρβις, αλλά και για μια μακρά σειρά από ελέγχους, επισκευές και αλλαγές: σετ χρονισμού, φρένα, μετάδοση, ηλεκτρικά, ελαστικά και αμορτισέρ, κλιματισμός, ακόμα και για το σαλόνι του αυτοκινήτου σου. Εγγυημένα και χωρίς… ψιλά γράμματα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στην Anytime, να επιλέξεις τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και την εργασία που επιθυμείς, να διαλέξεις την περιοχή σου και να κλείσεις online ραντεβού τη μέρα της αρεσκείας σου. Τι κερδίζεις; Τον απόλυτο έλεγχο!

Ξέρεις από πριν τι θα πληρώσεις, έχοντας συγκρίνει ταυτοχρόνως τιμές και παρεχόμενες υπηρεσίες, και έχεις δυο δυνατούς συμμάχους σε όλο αυτό: Anytime και Αutoduder θα επιλύσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε ζήτημα που μπορεί να προκύψει.

Η εφαρμογή λειτουργεί τελικά ως ακρογωνιαίος λίθος της προληπτικής συντήρησης, υπενθυμίζοντάς σου την υποχρέωση του σέρβις όταν αυτό πλησιάζει.

Για σωστή προληπτική συντήρηση λοιπόν… Anytime. Για να είσαι κάθε στιγμή ασφαλής!