Ακριβώς ένα μήνα πριν την τέλεση του πρώτου γύρου του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019, οι συμμετέχοντες στον θεσμό -και όχι μόνο- είχαν μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές στον Ιππόδρομο Αθηνών (εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η αυλαία του θεσμού στις 18-19 Μαΐου) σε trackday που διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή.

Συνολικά, 37 οδηγοί βρέθηκαν στο Μαρκόπουλο και αγωνίστηκαν στην πίστα των 1,1 χιλιομέτρων. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, η διαδρομή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μετά από τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας των Dirt Games. Παράλληλα, με την πολύ καλή ροή και την απουσία καθυστερήσεων που χαρακτήρισαν τη σημερινή ημέρα, οι αγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνολικά 13 γύρους, αφού έλαβαν χώρα τρία σκέλη.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Μαρκόπουλο, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πλούσιο θέαμα, με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης. Παράλληλα, είδαμε αρκετούς νέους οδηγούς που έκαναν ντεμπούτο στον θεσμό, αλλά και παλιούς γνώριμους με νέες κατασκευές. Ανάμεσα τους, δεν έλειψαν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος, Σωκράτης Τσολακίδης.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, εντύπωση προκάλεσε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του συναγωνισμού, με τον καλύτερο χρόνο των πρώτων 17 οδηγών να χωρίζεται μόλις από 3 δευτερόλεπτα διαφορά. Κάτι που αποτελεί εγγύηση για το θέαμα, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το φετινό Dirt Games.

Με το χρονόμετρο ανά χείρας, ο περσινός επαθλούχος των 750 κ.εκ., Χαράλαμπος Γαζετάς, κατάφερε να σημειώσει τον απόλυτο χρόνο της ημέρας με το νέο του Speedcar Xtrem. Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω του ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης στην πρώτη του εμφάνιση με το Speedcar Xtrem των 600 κ.εκ., ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στην λαοφιλή κατηγορία. Την πρώτη τριάδα στα 600 κ.εκ. συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Ρουστέμης, στο ντεμπούτο του με το Planet Kartcross Kamikaz και ο Γιάννης Χεκιμιάν με ακόμα ένα Speedcar Xtrem. O Παναγιώτης Ισμαήλος με το Speddcar Xtrem της SR Team και ο Παναγιώτης Αποστόλου με το λευκό Speedcar Xtrem συμπλήρωσαν τους τρεις πρώτους στην κατηγορία των 750 κ.εκ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με το Mitsubishi Lancer EVO IX.

Συμμετέχοντες και θεατές ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 18-19 Μαΐου, στον Ιππόδρομο Αθηνών.

Νίκος Τσάδαρης