Η αποκάλυψη της νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων Ford

Θα γίνει στην εκδήλωση «Go Further» που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ


AUTO
13:06
27/03/2019
Η αποκάλυψη της νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων Ford
loading

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης «Go Further», που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ στις 2 Απριλίου, η Ford ετοιμάζεται για ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τα επαγγελματικά οχήματα αλλά και τα SUV μοντέλα της, οραματιζόμενη μία νέα εποχή στην αυτοκίνηση.

Ο Steven Armstrong, group vice president & president, Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής, Ford Motor Company, και νέος chairman, Ford Ευρώπης, πλαισιωμένος από μία εκτελεστική ηγετική ομάδα συμπεριλαμβανομένου του Stuart Rowley, νέου president, Ford Ευρώπης, θα ανακοινώσει ενδιαφέρουσες ειδήσεις και προϊόντα, όπως μία πολυδιάστατη γκάμα υβριδικών/ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων.

Αυτή η νέα γενιά «έξυπνων» οχημάτων για... έναν έξυπνο κόσμο θα συμβάλλει σε ένα καθαρότερο και πιο αθόρυβο μέλλον, φέρνοντας τις αξίες της μάρκας (αξιοπιστία, προσιτός χαρακτήρας, οδηγική απόλαυση) στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, με τα νέα Fiesta and Focus EcoBoost Hybrid ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48-volt που θα λανσαριστούν του χρόνου, θα διαθέτει μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές σειρές μοντέλων που θα φέρουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές.

Ηλεκτροκίνητα Fiesta και Focus

Τα Fiesta EcoBoost Hybrid και Focus EcoBoost Hybrid θα βασίζονται σε μία προηγμένη, ήπια υβριδική αρχιτεκτονική, ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση και απολαυστική οδηγική εμπειρία με μεγαλύτερη ισχύ και πιο άμεση απόκριση.

Μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω συνεχούς συνεργασίας με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο κινητήρα καύσης 1.0L EcoBoost* χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Η πρόσθετη ροπή του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση, κυρίως στις χαμηλότερες στροφές. Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να αυξήσουν την ισχύ του 1.0L EcoBoost κινητήρα με τη χρήση ενός μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή, περιορίζοντας έτσι την υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag).

Εξάλλου, το νέο Mondeo Hybrid wagon, το οποίο αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος διαθέτοντας υβριδική τεχνολογία, υπόσχεται μία πολιτισμένη οδηγική εμπειρία με βενζινο-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελεί μία ασυναγώνιστη πρόταση έναντι των κινητήρων diesel. Το Mondeo Hybrid wagon είναι το μοναδικό, πλήρως υβριδικό wagon στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών μοντέλων.

Η Ford λανσάρει επίσης λύσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild-hybrid) για να αυξήσει την απόδοση των Transit και Transit Custom vans, καθώς και εκείνη της επιβατικής έκδοσης του Tourneo Custom των οκτώ/εννέα θέσεων, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.

Η μάρκα έχει ήδη ανακοινώσει ότι όλα τα μοντέλα της (νέα ή νέες εκδόσεις υφιστάμενων οχημάτων) που λανσαρίστηκαν από το νέο Focus και μετά θα περιλαμβάνουν στο μέλλον μία ή περισσότερες ηλεκτροκίνητες προτάσεις. Έτσι, από το Fiesta έως και το Transit, θα προσφέρονται ήπιες υβριδικές (mild-hybrid), πλήρως υβριδικές (full-hybrid), plug-in υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία.

Η εκδήλωση «Go Further» θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου και ώρα 16.15 CET. Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την παρακολουθήσουν live ή σε επανάληψη στο www.gofurtherlive.com.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει