Η Ford ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του νέου Ford Kuga SUV στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια της Ισπανίας, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν παραδόσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 300.000 Kuga από το 2008 οπότε και λανσαρίστηκε το μοντέλο πρώτης γενιάς στην Ευρώπη. Το νέο Kuga προαναγγέλλει το ξεκίνημα μιας ολοκληρωμένης γκάμας SUV της Ford στη γηραιά ήπειρο.

Θα ακολουθήσει η άφιξη του EcoSport και του Edge, ενός μεγαλύτερου, πολυτελέστερου crossover που σημειώνει επιτυχία στη Β. Αμερική και άλλες αγορές.

Η Ford σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την πρωτοκαθεδρία της στην κατηγορία SUV στη Β. Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου προκειμένου να επεκτείνει την γκάμα της στην Ευρώπη και εκτιμά ότι οι πωλήσεις SUV στη Γηραιά Ήπειρο θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο τα επόμενα έξι χρόνια, με τα SUV να διεκδικούν το 10% όλων των πωλήσεων της Ford εκεί μέχρι το 2016.

Το νέο Kuga διατίθενται με βενζινοκινητήρες EcoBoost 1600 κυβ. εκατ. 150 PS και 180 PS ή 2.0 TDCi Duratorq diesel 140 PS και 163 PS. Οι AWD εκδόσεις συνδυάζονται με το κιβώτιο PowerShift της Ford και όλα τα κινητήρια σύνολα πετυχαίνουν εκπομπές CO2 κάτω από 180 g/km*.

Θα διατίθεται επίσης μία σειρά τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού όπως βοήθεια παράλληλου παρκαρίσματος Active Park Assist, και Blind Spot Information System, βασισμένο σε αισθητήρα που προειδοποιεί με λυχνία στον εξωτερικό καθρέπτη για πιθανό κίνδυνο στο τυφλό σημείο του οδηγού.

Οι τιμές του νέου Kuga στην Ευρώπη θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν πριν το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: 4troxoi.gr