Βγήκε σε δημοπρασία πριν λίγες μέρες με την υποσημείωση ότι πρόκειται «πιθανώς» για το πρωτότυπο Batcycle.

Δημοπρατήθηκε μαζί με ένα αντίγραφο του Batmobile από τη δεκαετία του ’60. Πρωτότυπο ή όχι, κάποιος εκτίμησε ότι το ζεύγος των νυχτεριδοχημάτων αξίζει και πλήρωσε 170.500 δολάρια (περίπου 132.000 ευρώ) για να το αποκτήσει.

Αν μάλιστα αποδειχτεί ότι το τρίκυκλο, ένα δίχρονο Yamaha 250 με sidecar (για τον Ρόμπιν, φιλαράκι του Batman) είναι αυθεντικό, τότε ο αγοραστής έκανε την τύχη του, γιατί η αξία του Batcycle θα αυξηθεί κατακόρυφα! Πόσο;

Να ένα παράδειγμα. Το αυθεντικό Batmobil που πρωταγωνίστησε στην αμερικάνικη τηλεόραση πριν 40 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο. Αναμένεται να πιάσει τιμή δύο εκατομμυρίων δολαρίων!

Αυτό που πουλήθηκε την περασμένη εβδομάδα έπιασε τόσο «χαμηλή» τιμή, επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα συνοδευτικά έγγραφα που να πιστοποιούν την αυθεντικότητά του.

Στην ίδια δημοπρασία της RM Auctions, μια Harley V-Rod 2005 που ανήκε στον Evel Knievel, με πολλές μετατροπές και το λογότυπο «Evel Knievel» στο ρεζερβουάρ, πουλήθηκε αντί 51.700 δολαρίων (περίπου 41.200 ευρώ).