Το καλοκαίρι του 2013, η Σειρά 5 (συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας Μ5), θα δεχτούν ένα επιβεβλημένο facelift.

Όπως φαίνεται από την πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία, η βαυαρική φίρμα έχει αποφασίσει να δώσει πρόσθετα στοιχεία στην 5άρα (με την κωδική ονομασία F10), από τη ναυαρχίδα του στόλου της, τη Σειρά 7.

Αυτό προκύπτει, κυρίως, από τα νέα φωτιστικά σώματα («angel eyes»), τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αλλά και το «φουσκωμένο» καπό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανάλογες παρεμβάσεις, θα γίνουν και στο εσωτερικό, αλλά δεν θα περιοριστούν μόνο στο αισθητικό μέρος.

Συγκεκριμένα, θα αναβαθμιστεί το σύστημα iDrive Touch Controller, ενώ θα βελτιωθούν και οι «αδυναμίες», που έχουν εντοπιστεί στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης.

Σε ό,τι αφορά στην γκάμα των κινητήρων, η πληροφόρηση είναι περιορισμένη, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση για έναν ακόμα νέο εξακύλινδρο, σε σειρά, κινητήρα Turbo, αλλά και για περαιτέρω βελτίωση του V8, για ακόμα μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή.

Η ανανεωμένη 5άρα, θα λανσαριστεί πιθανότατα μέχρι τα τέλη του 2013, καθώς η έναρξη παραγωγής έχει οριστεί για τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Πηγή: autotriti.gr