Η διεύθυνση του Phillip Island αποφάσισε να ονοματίσει προς τιμήν του Casey Stoner την τρίτη στροφή της πίστας. Η τελετή «βάπτισης» θα γίνει την Πέμπτη στις 11:45 π.μ. (τοπική ώρα).

Έτσι ο Stoner αποκτά τη δική του στροφή στη θρυλική αυστραλέζικη πίστα, όπως και οι άλλοι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές (στα GP500) από τους αντίποδες, ο Mick Doohan και ο Wayne Gardner.

To όνομα του Doohan έχει δοθεί στην Κ1, το όνομα του Gardner φέρει η ευθεία της εκκίνησης που οδηγεί ακριβώς στην Doohan. Ταιριαστή επιλογή το ταίριασμα της K3 με τον Stoner , γι’ αυτό έγινε άλλωστε.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι από τις πιο αγαπημένες του στροφές. Διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πιστεύει ότι πρέπει να έχει η ιδανική στροφή: είναι πολύ γρήγορη, έχει μεγάλη διάρκεια, και σηκώνει όση ταχύτητα αντέχει ο αναβάτης.

Η αλήθεια είναι ότι η Κ3 είναι σαν μια καμπύλη… ευθεία, όπου η ταχύτητα της μοτοσυκλέτας εξαρτάται μόνον από το κουράγιο όποιου οδηγεί. Ακόμα και οι άσοι των MotoGP κάποια στιγμή βάζουν ένα όριο στο «με πόσα» στρίβουν, που πάντως δεν είναι και το όριο της στροφής!

Ο Stoner την παίρνει με τρελές ταχύτητες, αφού πρώτα φροντίσει να γυρίσει λίγο τη μοτοσυκλέτα -διώχνοντας το πίσω μέρος-, ώστε να είναι σίγουρος πως τελικά θα… χωρέσει. Είναι θεαματικό, φαίνεται εύκολο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αυτές τις ταχύτητες. Όχι για εμάς, για τους υπόλοιπους αναβάτες MotoGP!

Ο αγώνας του Casey εκεί στις 28 Οκτωβρίου θα είναι ο τελευταίος με την ιδιότητα του επαγγελματία αναβάτη MotoGP, καθώς φέτος αποσύρεται από τους αγώνες.

Οι φήμες θέλουν τον Stoner να το γυρίζει στα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα στους αγώνες V8 Supercar. Αν γίνει έτσι, σίγουρα ο Casey θα έχει και πάλι την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Phillip Island, το «Νησί των Πιγκουίνων» και των «Ανέμων».

Δείτε στο βίντεο τον Stoner στη «δική του» πλέον στροφή, από παλαιότερο αγώνα…