Για τους λάτρεις της περιπέτειας, που ονειρεύονται κάποια στιγμή να λάβουν μέρος στο θρυλικό Ράλι Dakar, η ομάδα NeoRaid από την Πολωνία, πουλάει μια «καθαρόαιμη» BMW X3 Cross Country, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του πιο σκληρού αγώνα στον κόσμο.

Πρόκειται για μοντέλο του 2009 που κατασκεύασε η γερμανική X-raid. Έκτοτε έχει υποβληθεί σε αρκετές ανακατασκευές με την τελευταία να γίνεται τον Ιούνιο του 2018.

Σε αυτήν την τελευταία, οι μηχανικοί έλυσαν όλο το αυτοκίνητο και το ξαναέφτιαξαν από την αρχή. Έγινε πλήρης επισκευή του 3λιτρου τούρμπο ντίζελ κινητήρα, πλήρης ανακατασκευή του κιβωτίου ταχυτήτων και των διαφορικών από την γερμανική εταιρεία X-raid, ενώ έχει τοποθετηθεί επίσης νέο πλαίσιο και πιο στιβαρό αμάξωμα.

Στην αγγελία που έχει αναρτήσει η ομάδα στην ιστοσελίδα racecarsdirect.com αναφέρει πως το αγωνιστικό είναι «σαν καινούργιο» και «έτοιμο να λάβει μέρος σε αγώνα».

Σημειώνει επίσης ότι μετά την τελευταία πλήρη ανακατασκευή έχει πραγματοποιήσει μόλις 100 χιλιόμετρα και αυτά στο πλαίσιο δοκιμών.

Όσο για την τιμή του, αυτή έχει οριστεί στα 26.000 ευρώ. Για την ιστορία Ράλι Dakar 2019 θα διεξαχθεί από 6 έως 17 Ιανουαρίου στα εδάφη του Περού.