Η αντίστροφη μέτρηση για τον 4ο γύρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games έχει ξεκινήσει, με συνολικά 44 συμμετοχές να προετοιμάζονται για την προτελευταία συνάντηση της χρονιάς. Είναι ένας αγώνας που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια αναμέτρηση σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πρωταθλήματος Rallycross.

Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, 22 οδηγοί με χωμάτινες φόρμουλες θα βρεθούν αντιμέτωποι στη διαδρομή των 1,35 χλμ., με τον «Γολγοθά» προς την τελική νίκη να ξεκινάει το Σάββατο και να ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι με την τέλεση του μεγάλου τελικού.

Παράλληλα, 22 ακόμα οδηγοί, με αυτοκίνητα αλλά και χωμάτινες φόρμουλες, θα αγωνιστούν υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης, έχοντας το δικό τους αγώνα στον 4ο γύρο του Dirt Games.

Με τη μάχη του τίτλου στις χωμάτινες φόρμουλες, και μάλιστα σε αμφότερες τις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ., να βρίσκεται στην κορύφωσή της, το αποτέλεσμα στον Ιππόδρομο Αθηνών κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνέχεια.

Η διαδικασία του αγώνα θα ξεκινήσει από το Σάββατο με τα τέσσερα πρώτα σκέλη των προκριματικών γύρων (Q), όπου οι οδηγοί θα αποκομίζουν βαθμούς από το καθένα «Q» ξεχωριστά (15-10-8-6-5-4). Με την ολοκλήρωση των «Q», οι δώδεκα πρώτοι στην κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί, προκρίνονται στην επόμενη φάση, των ημιτελικών. Αυτοί θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, με τον τελικό να κλείνει το διήμερο αγώνα το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διάρκεια των προκριματικών θα είναι τέσσερις γύροι, ενώ αυτή των ημιτελικών και του τελικού έξι.

Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, επτά φόρμουλες και δεκαπέντε αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τέσσερις γύρους από δύο φορές στη χωμάτινη διαδρομή των 1,35 χλμ. Κάθε συμμετέχοντας θα ξεκινάει μόνος του στη διαδρομή, και ουσιαστικά αντίπαλός του θα είναι μόνο το χρονόμετρο.

Το πρόγραμμα του διημέρου ξεκινάει το Σάββατο στις 11:00, με την έναρξη των προκριματικών για τον αγώνα Rallycross του Dirt Games. Την Κυριακή στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας της ατομικής χρονομέτρησης, ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί του Rallycross, για να κορυφωθεί η εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής με την τέλεση των δύο τελικών στις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και τις δυο ημέρες, ενώ όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μαρκόπουλο τις ημέρες του αγώνα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δώρα.

Νίκος Τσάδαρης