Ακόμα μία τεχνολογική καινοτομία για τη FIAT, καθώς για πρώτη φορά ένας δικύλινδρος κινητήρας (TwinAir), καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG). Το νέο Panda Natural Power, είναι πλέον γεγονός.

Εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, η FIAT επενδύει στη χρήση φυσικού αερίου, εξελίσσοντας την τεχνολογία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εφαρμόζεται για πρώτη φορά, παγκοσμίως, σε δικύλινδρο μηχανικό σύνολο.

Το νέο FIAT Panda 0.9 TwinAir Natural Power, είναι, πλέον, γεγονός και μάλιστα στη γειτονική χώρα (όπου λειτουργούν περίπου 1.000 πρατήρια, με φυσικό αέριο) έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση, με τιμές που ξεκινούν από 13.950 ευρώ.

Με την επιλογή CNG, η ιπποδύναμη του 0.9 TwinAir μειώνεται κατά πέντε ίππους (80 από 85), αλλά η μέση κατανάλωση των 3,1 λτ./100χλμ/ώρα και οι εκπομπές CΟ2, που περιορίζονται στα 86 γρ./χλμ., αποζημιώνουν, σε κάθε περίπτωση, τον οδηγό, για τη μικρή θυσία στις επιδόσεις.

Στην Ιταλία υπολογίζεται ότι με 12 ευρώ, το ρεζερβουάρ του φυσικού αερίου, χωρητικότητας 72 λίτρων, φουλάρει, ενώ αντίστοιχα η χωρητικότητα αυτού της βενζίνης, έχει μειωθεί στα 35 λίτρα, όπως αναπόφευκτα μείωση έχει υποστεί και ο όγκος του χώρου αποσκευών από τα 225 στα 200 λίτρα.

Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 170 χλμ/ώρα, με καύσιμο τη βενζίνη και 168 χλμ./ώρα με το CNG.

Πηγή: autotriti.gr