Η πολυετής οικονομική κρίση, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ακόμα και αν πρόκειται για ιστορικούς αγώνες με μεγάλη δυναμική, όπως είναι το Ράλι της ΔΕΘ, που φέτος ξεπερνά τις 50 διοργανώσεις.

Έτσι λοιπόν, ο μεγαλύτερος αγώνας αυτοκινήτου της συμπρωτεύουσας που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στα βουνά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, συγκέντρωσε μόνο 24 συμμετοχές, που ευτυχώς συμπεριλαμβάνουν τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές οδηγούς στην άσφαλτο της εποχής μας.

Το νούμερο 1 θα έχει ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2017 Σωκράτης Τσολακίδης, με Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Χάρη Δήμο. Στο Νο 2 ακολουθεί ο Γεώργιος Αναπολιωτάκης από την Κρήτη με συνοδηγό τον Αθανάσιο Τσιούκα με ένα Mitsubishi Lancer EVO X. Με το ίδιο αυτοκίνητο (κατηγορίας R4) ακολουθούν οι υιός και πατήρ Καρπάνος, ενώ με το Νο 4 στις πόρτες συμμετέχουν  οι Άκης Καλούδης – Σάκης Τοπούζης Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Με το νούμερο 5 η συμμετοχή από την Λάρισα με τους Γεώργιο Γεροδήμο – Σωτήρη Γρηγορίου (Opel Astra OPC), ενώ πίσω τους θα πάρει εκκίνηση η συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Ιωάννη Πλάγο και Άλκη Ρέντη  (Honda Civic Type R).

Όλοι αυτοί μαζί με άλλα 18 πληρώματα από σχεδόν όλες τις περιφέρειες της χώρας, θα προσπαθήσουν να αποζημιώσουν τους θεατές που θα πάρουν τα βουνά, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα που λίγα χρόνια πριν ήταν ένα από τα μεγάλα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Νίκος Τσάδαρης