Η Ford αποκάλυψε την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου SUV επιδόσεων της εταιρίας, που είναι εμπνευσμένο από τη νέα Mustang. Πρόκειται για το πρώτο νέο μοντέλο από την ομάδα Ford Team Edison που ασχολείται αποκλειστικά με την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων για την παγκόσμια αγορά.

Ο Darren Palmer είναι global product development director της Ford Team Edison, μία εξειδικευμένη ομάδα που εδρεύει σε νέα γραφεία στο κέντρο του Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Η ομάδα έχει την άδεια να λειτουργεί με εντελώς νέο και καινοτόμο τρόπο στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων για μία αγορά που αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό.

Επιφορτισμένη με την αποστολή της ταχείας κινητοποίησης και άμεσης συνεργασίας για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων, αλλά και των μοναδικών προκλήσεων που προκύπτουν σε κάθε αγορά, η Team Edison έχει ενστερνιστεί μία φιλοσοφία χωρίς ιεραρχικούς κανόνες και περιορισμούς για να ενθαρρύνει ιδέες από διαφορετικές σκοπιές.

Η Team Edison επίσης υιοθετεί μία φρέσκια προσέγγιση στην εξέλιξη πρωτοτύπων προϊόντων. Πρωτότυπα χαμηλής πιστότητας που εξελίσσονται ταχύτερα (ακόμα και από υλικά όπως το χαρτόνι, όπου μπορεί να εφαρμοστεί) επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στην εκμάθηση και επανάληψη, και προσφέρουν πραγματικά εμπνευσμένα και καινοτόμα σχέδια.

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό SUV επιδόσεων της Ford που είναι εμπνευσμένο από την  Mustang αναμένεται το 2020 με προβλεπόμενη αυτονομία 480 χιλιομέτρων. Η μάρκα επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδιάζει να προσφέρει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών / plug-in υβριδικών οχημάτων μέχρι το 2022.

Νίκος Τσάδαρης