Πρόκειται για την ισχυρότερη Ferrari που έχει ποτέ δημιουργηθεί. Η Ferrari F12 Berlinetta όταν πρωτοπαρουσιάστηκε συγκέντρωσε, όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα των απανταχού οπαδών της αυτοκίνησης.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ανυπομονούσαν για τις πρώτες πραγματικές δοκιμές του μοντέλου που θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν ορισμένοι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι και ειδικοί του χώρου.

Ένας από τους πρώτους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του επίγειου πύραυλου, είναι ο Ken Gibson.

Οι φράσεις με τις οποίες περιγράφει το δημιούργημα της Ferrari επιβεβαιώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό «διαμάντι» των 4 τροχών: «Η F12 δημιουργημένη από ιδιοφυίες, είναι ένα αριστούργημα της προηγμένης τεχνολογίας των race car και ένα πανέμορφο κομμάτι-γλυπτό της αυτοκινητιστικής τέχνης.

Η εμπειρία της οδήγησης του συγκεκριμένου supercar περιγράφεται σαν μια εκστατική εμπειρία. «Όταν ξεκίνησα το αυτοκίνητο προκειμένου να ακούσω την μοναδική “συμφωνία” που ξεσπά από τον 6,2λίτρων V12 κινητήρα, δεν είχα αμφιβολία ότι για λίγες ώρες θα ήμουν ευλογημένος».

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Gibson επισημαίνει τις εξωπραγματικές επιδόσεις του μοντέλου.

«Με 740 ίππους, 120 παραπάνω από τη Ferrari 599 που αντικαθιστά» γράφει «έχει σχεδόν την ίδια δύναμη με ένα όχημα της F1».

Ωστόσο, όπως τονίζει, το όχημα αυτό δεν αποκαλύπτει τις χάρες του στον καθένα. Και με αυτό δεν εννοεί μόνο τις οικονομικές δυνατότητες που έχει κάποιος, αλλά τις οδηγικές. «Είναι ένα αυτοκίνητο που επιβραβεύει και ενσωματώνει έναν ταλαντούχο οδηγό, ενώ απλά κολακεύει έναν μέτριο σαν και εμένα», σημειώνει.