Μετά το άσχημο ατύχημα και τον τραυματισμό του Κρις βαν ντερ Ντριφτ στην αγγλική πίστα του Μπραντς Χατς, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στον όγδοο γύρο της superleague formula, που θα διεξαχθεί στην ιταλική πίστα Adria (4-5 Σεπτεμβρίου) με ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο και οδηγό τον Μπεν Χάνλεϊ.

Ο 25χρονος Χάνλεϊ είναι μέλος της ομάδας της Renault στην Φόρμουλα 1, στο πρόγραμμα των νέων οδηγών, ενώ το 2008 ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της σεζόν του GP2. To 2009 πήρε μέρος στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος Euroseries 3000 και πέτυχε νίκη από την πρώτη κιόλας συμμετοχή του στην κατηγορία.

Παράλληλα, ο Βρετανός αποτελεί έναν από τους δοκιμαστές για τα νέα ελαστικά της Pirelli, η οποία θα προμηθεύει την F1 από την νέα σεζόν. Η εμπειρία του από την πίστα της Adria ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του ως αντικαταστάτη του Ντριφτ.

Το παλμαρέ του περιλαμβάνει μια πετυχημένη πορεία σε αγώνες καρτ καθώς και συμμετοχή σε Πρωταθλήματα όπως: Formula Renault 2.0 Italia, Eurocup Formula Renault 2.0, Formula Renault 2.0 UK, Formula Renault 3.5 Series, GP2 Asia Series, GP2 Series και Euroseries 3000, στα οποία από 73 αγώνες όπου έλαβε μέρος αναδείχτηκε νικητής δέκα φορές.

Ο αγώνας στην Ιταλία είναι υψίστης σημασίας για την ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 406 βαθμούς, μόλις 57 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν. Στον προηγούμενο γύρο της superleague formula οι διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν σημείωσαν ανταγωνιστικά αποτελέσματα, γεγονός που μείωσε ακόμη περισσότερο τις μεταξύ τους διαφορές στην βαθμολογία και εξασφάλισαν στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να παραμείνει στην μάχη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Πηγή: Sport-fm