Το πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τον αγώνα της Γερμανίας που θα διεξαχθεί στη νέα πίστα του Sachsenring.

Ας δούμε τους αριθμούς, στατιστικές και ορόσημα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στην παρούσα φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας.

140:
Με τη νίκη του στο ολλανδικό GP ο Casey Stoner ισοφάρισε το Jorge Lorenzo στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 140 βαθμούς.

Είναι τέσσερις περισσότεροι από τους βαθμούς που είχε ο Stoner στην ίδια φάση του περσινού πρωταθλήματος, χρονιά που πήρε και τον τίτλο.

49: Την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών του γερμανικού αγώνα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την ημέρα που ο Fumio Ito έδωσε στη Yamaha την πρώτη της νίκη σε Grand Prix, στην κατηγορία των 250cc του βέλγικου Grand Prix, που έγινε το 1963 στο Spa-Francorchamps.

43: Η νίκη του Casey Stoner στο Assen ήταν η 43η της καριέρας του σε Grand Prix. Με τις νίκες αυτές ανεβαίνει στην 8η θέση της ιστορίας, με μία νίκη περισσότερη από το Jorge Lorenzo, το Max Biaggi και τον Toni Mang.

34: Μέχρι το ολλανδικό GR, και τους Danny Kent στη Moto3 και τον Scott Redding στη Moto2, είχαν περάσει 34 χρόνια από την ημέρα που Βρετανοί τερμάτισαν στο βάθρο τόσο στη μικρή όσο και στη μεσαία κατηγορία στην ίδια διοργάνωση.

Ήταν στο βρετανικό GP του Silverstone το 1978 όταν ο Clive Horton τερμάτισε 2ος στον αγώνα των 125cc και ο Tom Herron δεύτερος επίσης στον αγώνα των 250cc.

26: Ο Michele Pirro θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του μία ημέρα πριν την έναρξη των δοκιμαστικών του γερμανικού Grand Prix.

22: Η νίκη του Casey Stoner στο Assen ανέβασε το σερί του στους τερματισμούς μέσα στην πρώτη τετράδα στους 22. Τώρα έχει το ίδιο σερί με τερματισμούς στην πρώτη τετράδα στην μεγάλη κατηγορία που είχε πετύχει και ο Giacomo Agostini στην καριέρα του.

Από την εποχή που ξεκίνησε ο θεσμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1949, μόνο δύο οδηγοί έχουν σημειώσει μεγαλύτερο σερί τερματισμών στην πρώτη τετράδα, ο Valentino Rossi με 28 και ο Jorge Lorenzo με 25.

6: Από την εποχή που οι κινητήρες έγιναν τετράχρονοι στο MotoGP το 2002, η Honda είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στο Sachsenring με έξι νίκες. Ακολουθεί η Yamaha με τρεις και η Ducati με μία νίκη, το 2008.

5: Ο Valentino Rossi και ο Dani Pedrosa είναι οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες στη νέα πίστα του Sachsenring, με 5 ο κάθε ένας. Ο Rossi με μία στα 250cc και 4 στο MotoGP, ενώ ο Dani Pedrosa με δύο στα 250cc και 3 στο MotoGP.

4: Μόλις τέσσερις οδηγοί στην κατηγορία Moto2 class έχουν βαθμολογηθεί και στους επτά αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα για το πρωτάθλημα του 2012: Οι Andrea Iannone, Scott Redding, Mika Kallio και Bradley Smith.

2: Δύο γερμανοί οδηγοί έχουν κερδίσει στο Sachsenring κι αυτό ήταν στην «παλιά» πίστα: Ο Ernst Degner που κέρδισε με MZ την κατηγορία των 125cc το 1961 και ο Dieter Braun που κέρδισε τα 250cc το 1971 με Yamaha.