Η εξέλιξη του γαλλικού GP θα ήταν καλύτερη για τον Jorge Lorenzo μόνον αν εγκατέλειπε ο Casey Stoner. Όλα του πήγαν πρίμα τελικά, αν και όπως παραδέχτηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα, τον έτρωγε η αγωνία: «Ο αγώνας μού φάνηκε μιαν αιωνιότητα. Στα μισά του είχα ήδη την αίσθηση ότι οδηγούσα για ώρες…» δήλωσε ο 25χρονος Ισπανός.

Ο Jorge πιστεύει πως το κλειδί της επιτυχίας του ήταν ο πρώτος γύρος. «Ήξερα ότι η πίστα θα γλιστρούσε λόγω του νερού, αλλά όλοι ήταν τόσο επιφυλακτικοί στην εκκίνηση, που βρήκα την ευκαιρία και άρπαξα την πρωτοπορία. Ήταν η μεγάλη μου ευκαιρία. Όμως δεν ήταν εύκολο να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου».

«Όταν άρχισε να πλησιάζει ο Stoner, έπιασα τον αυτό μου να σκέφτομαι πόσο εύκολο θα ήταν να κάνω κάποιο λάθος και να πέσω. Αλλά έμεινα ήρεμος και διατήρησα τον ρυθμό μου και τελικά όλα πήγαν καλά. Όταν προς το τέλος η διαφορά μας άρχισε να μεγαλώνει πάλι, ανακουφίστηκα».

Η βροχή ήταν στην αρχή της σταδιοδρομίας του μεγάλο πρόβλημα για τον Lorenzo, μέχρι που άρχισε να προπονείται ειδικά για να βελτιώσει την οδήγησή του στο βρεγμένο. «Στην αρχή της καριέρας μου πάντα έπεφτα όταν έβρεχε. Ήξερα πως 9 στις 10 φορές θα κατέληγα στην άσφαλτο», θυμάται ο πρώτος της Yamaha.

«Αποφάσισα λοιπόν να αντιδράσω. Άρχισα να προπονούμαι σε υγρή πίστα με ένα minimoto. Ήταν αποτελεσματικό, βελτιώθηκα και έγινα πιο ανταγωνιστικός σε αυτές τις συνθήκες. Είναι τώρα 2 ή 3 χρόνια από τη τελευταία φορά που προπονήθηκα έτσι, αλλά δεν έχω χάσει την αίσθηση».

Όσο για τη διαφορά των 8 βαθμών από τον Αυστραλό, δεν θριαμβολόγησε. «Έστω και αν είναι μικρή, είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι μπροστά. Είναι σημαντικό γιατί σύντομα θα παραλάβουμε κάποιες κρίσιμες αναβαθμίσεις για την Μ1».

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται «εντός έδρας» για τον Lorenzo, στην πίστα Catalunya (1-3 Ιουνίου). Πέρυσι είχε κερδίσει ο Casey Stoner, παρότι στον 12 γύρο δημιουργήθηκε ένας μικρός πανικός, όταν έπιασε να ψιλοβρέχει. Ο Lorenzo τελικά τερμάτισε 2ος, με τρίτο τον Ben Spies, τον Dovizioso 4ο και τον Rossi 5ο.