«Macan» είναι τελικά το όνομα της νέας, μικρής αδελφής της Cayenne και όχι Cajun (Cayenne Junior) όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ακόμα και από την ίδια την Porsche.

Το όνομα προκύπτει από τη λέξη που έχουν στην Ινδονησία για την τίγρη, υποδηλώνοντας έτσι δύναμη και εντυπωσιακή εμφάνιση, δηλαδή τα χαρακτηριστικά που θέλει η Porsche, να αποπνέει το νέο όχημα παντός εδάφους.

Όπως δήλωσε και στέλεχος της εταιρείας «η Macan συνδυάζει τα στοιχεία ενός σπορ αυτοκινήτου, με τα προνόμια ενός SUV, ενώ το όνομα ταιριάζει με το προφίλ της φίρμας και ηχεί θετικά σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους, προκαλώντας θετικούς συνειρμούς».

Σαν νέα προσθήκη στη γκάμα της Porsche, η Macan αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για το 2018. Για την ακρίβεια η Porsche επιδιώκει να επαναλάβει την επιτυχία της Cayenne. Το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει την παραγωγή του στο εργοστάσιο της Λειψίας το 2013.

Το εργοστάσιο για την ώρα επεκτείνεται με μία επένδυση της τάξης των 500 εκ. ευρώ, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εργοστασιακά project στην ιστορία της Porsche. Μεσοπρόθεσμα, ο κατασκευαστής, με αυτή την επένδυση, σκοπεύει να εξασφαλίσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: autotriti.gr