Μόνο λίγες δεν είναι οι φορές που ο Sebastien Loeb έχει επιλέξει να συμμετάσχει σε διαφορετικές μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πέρα φυσικά από τους αγώνες Ράλι.

Από μονοθέσιο της Formula 1 μέχρι σπορ πρωτότυπο, ο Γάλλος οδηγός της Citroen είναι λάτρης του μηχανοκίνητου και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Στο ίδιο πνεύμα, ο Loeb θα λάβει μέρος στις 29-30 Οκτωβρίου στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος GT της Γαλλίας, οδηγώντας μία Ferrari 458 GT3.

Την ευθύνη προετοιμασία του αυτοκινήτου για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην φημισμένη πίστα του Paul Ricard, θα έχει η ομάδα της AF Corse.

«Σε κάθε ευκαιρία το διασκεδάζω οδηγώντας σε αγώνες πίστας. Συνήθως, το πρόγραμμα μου είναι πολύ βεβαρημένο, αλλά σε αυτή την περίπτωση η ημερομηνία του αγώνα ήταν ιδανική. Επίσης είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία τόσο ξεχωριστή και όμορφη πίστα, όπως το Paul Ricard. Επίσης, είμαι χαρούμενος που θα λάβω μέρος στον τελευταίο γύρο ενός θεσμού, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ».

Στην ίδια ομάδα, η οποία θα έχει τα χρώματα της Red Bull, θα υπάρχει ακόμα ένας οδηγός του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πάντως, ο Γάλλος θα αντιμετωπίσει στον Paul Ricard οδηγούς όπως ο Anthony Beltoise με την Porsche 997 και ο Stephane Ortelli με το Audi R8.

Ο Γάλλος θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον αγώνα αμέσως μετά το Ράλλυ Καταλονίας, το οποίο και είναι προγραμματισμένο για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι στο περιθώριο του αγώνα ο Loeb θα συζητήσει με ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής του θεσμού το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός θεσμού κατά τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, του οποίου την ευθύνη θα έχει η PH Sport, εταιρία της οποίας ο Γάλλος έχει μερίδιο.

Πηγή: 4troxoi.gr