Το νέο Opel Insignia Grand Sport αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το τελικό στάδιο εξέλιξης. Αν και η επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της Opel παραμένει προστατευμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα πίσω από εκτενές καμουφλάζ, η μεγαλοπρέπεια του νέου sedan δεν κρύβεται.

Το Insignia Grand Sport βασίζεται σε εντελώς νέα αρχιτεκτονική και υιοθετεί πολύ μακρύτερο μεταξόνιο (πάνω από 9 εκ.). Όμως, χάρη στους αισθητά κοντύτερους εμπρός και πίσω προβόλους, είναι μόλις 5,5 εκ μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Το κατά ένα εκατοστό φαρδύτερο μετατρόχιο και η κατά τρία εκατοστά χαμηλότερη γραμμή οροφής αναδεικνύουν την επιθετική παρουσία του Insignia Grand Sport. Οι νέες αναλογίες χαρίζουν στο οικογενειακό μοντέλο μία πιο σπορ εμφάνιση, εντυπωσιακή από ποτέ.

insignia3

Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων των μηχανικών που το δημιούργησαν, ήταν η αξιοποίηση χώρου και η εξοικονόμηση βάρους, καθώς χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά, κατάφεραν να περικόψουν  μέχρι 175 κιλά από τη νέα γενιά του μοντέλου. Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων ωφελεί την ευρυχωρία εσωτερικού, ενώ αξιοσημείωτη είναι η γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών.

insignia4

Με το νέο Insignia Grand Sport, η εταιρεία ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των κορυφαίων μοντέλων της. Το 2008, ο προκάτοχός του εγκαινίασε μία νέα εποχή Opel σε επίπεδα εξέλιξης και σχεδίασης και αγαπήθηκε γι αυτό από το κοινό, αφού μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 900.000 Insignia, ενώ κατέκτησε τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» το 2009.

Στο 2013 IAA, η Opel έδωσε μία πρώτη γεύση των μελλοντικών μοντέλων της με το πρωτότυπο Monza Concept Study: ελαφρύ, σπορ, αποδοτικό και με κορυφαία συνδεσιμότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μελλοντικά Opel. Το νέο Astra, που αμέσως αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016», ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία. Με το Insignia Grand Sport, η γερμανική εταιρία λανσάρει τώρα ένα ακόμα πιθανότατα επιτυχημένο μοντέλο που ενσαρκώνει αυτά τα πρότυπα.

insignia5

Το Insignia Grand Sport συνεχίζει με συνέπεια αυτή τη φιλοσοφία την οποία ξεκίνησε η Opel στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων με τη νεότερη γενιά Astra και τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο. Το νέο μοντέλο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό Insignia εξωτερικά, αλλά αυτό μεταφράζεται σε αξιοσημείωτη αύξηση της ευρυχωρίας και εγκαινιάζει νέα πρότυπα ως προς το μέγεθος, τους χώρους και την άνεση.

Καθώς οι καινοτόμες τεχνολογίες υπογραμμίζουν τις φιλοδοξίες του κορυφαίου μοντέλου της Opel για το μέλλον, η εταιρεία παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της: η μετακίνηση και οι καινοτόμες εξελίξεις πρέπει να παραμένουν οικονομικά προσιτές και προβάσιμες σε ένα ευρύ κοινό. Επομένως, το Insignia Grand Sport αντιπροσωπεύει μία διακριτική εναλλακτική πρόταση έναντι πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων.

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Insignia Grand Sport θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017 στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

insignia1

Νίκος Τσάδαρης