Η Mercedes στην Formula E

«Kράτησε θέση» για την 5η σεζόν


AUTO
14:29
06/10/2016
Η Mercedes στην Formula E
loading

Η Mercedes-Benz Grand Prix Ltd (MGP) και η Formula E Operations Ltd συμφώνησαν τη δυνατότητα ένταξης της Mercedes στην 5η σεζόν του Πρωταθλήματος Formula E της FIA. Σύμφωνα με το συμφωνητικό που υπεγράφη, η Mercedes μπορεί να επιλέξει να είναι μία από τις 12 συμμετοχές που θα προταθούν από τον Championship Promoter στη FIA για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Formula E του 2018-19.

Η γερμανική εταιρία θα μπορούσε να πάρει μία από τις δύο νέες θέσεις που θα δοθούν για την 5η σεζόν (μετά από έγκριση της FIA), όταν η αμιγώς ηλεκτρική αγωνιστική γκάμα περιοριστεί από την τρέχουσα μορφή των δύο αυτοκινήτων ανά οδηγό, σε ένα αυτοκίνητο για ολόκληρο τον αγώνα.

MERCEDES

Οι 10 ομάδες που συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή στη Formula E αναμένεται να έχουν παρουσία και στην 5η σεζόν (αλλά και στη συνέχεια) με τη μορφή που έχουν τώρα ή συνεργαζόμενες με άλλους κατασκευαστές (OEMs).

Ο Alejandro Agag είπε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι μία από τις δύο θέσεις που κλείστηκαν για την 5η σεζόν της Formula E είναι για τη Mercedes. Η  Formula E θέλει να αποτελέσει την πλατφόρμα, όπου οι κατασκευαστές δοκιμάζουν και αναπτύσσουν τις τεχνολογίες που θα εφαρμόσουν αργότερα σε συμβατικά αυτοκίνητα. Με την ευκαιρία που μας δίνεται να συμπεριλάβουμε μία εταιρεία όπως η Mercedes-Benz στο Πρωτάθλημα, θα δοθεί σημαντική ώθηση ώστε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο. Η  Formula E γίνεται όλο και πιο συναρπαστική με το μείγμα διαφόρων σημαντικών κατασκευαστών όπως οι Renault, Citroen-DS, Audi, Mahindra και Jaguar μαζί με νέες, φουτουριστικές μάρκες όπως οι Faraday Future, NextEV, ή αντίστοιχους μεγάλους κατασκευαστές εξαρτημάτων, όπως η Schaeffler και η ZF. Η Mercedes θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε αυτήν την διαρκώς αυξανόμενη γκάμα κατασκευαστών.»

Ο Toto Wolff δήλωσε: «Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της Formula E. Αυτήν τη στιγμή μελετάμε όλες τις δυνατότητες που θα μας δώσει το μέλλον του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε πολύ ευτυχείς για τη συμφωνία αυτή, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μία θέση στην 5η σεζόν του πρωταθλήματος. Η ηλεκτροκίνηση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυτοκίνηση του μέλλοντος, ενώ οι αγώνες αποτελούσαν πάντα μία τεχνολογική πρόκληση για το τμήμα Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) της εταιρείας. Είμαστε σίγουροι ότι η Formula E θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.»

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει