Μετά την είδηση που θέλει την VW να επενδύει 62,4 δις ευρώ για να κατακτήσει την 1η θέση παγκοσμίως, αυτονόητος είναι ο καταιγισμός νέων μοντέλων, όπως το υβριδικό Jetta.

Ενώ αυτή τη στιγμή διανύουμε την έκθεση της Φρανκφούρτης η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον του αυτοκινητιστικού κόσμου, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι φήμες για τα μοντέλα που θα δούμε στην έκθεση του Ντιτρόιτ (14-22 Ιανουαρίου 2012) έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν. Η πρώτη λοιπόν που κάνει ήδη το γύρο του κόσμου είναι αυτή που αφορά στην υβριδική έκδοση του νέου VW Jetta.

Τεχνικά στοιχεία μπορεί να μην ανακοινώνονται, όμως τα σχετικά δημοσιεύματα θέλουν την εταιρεία να το εξοπλίζει με το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο TSI κινητήρα των 1,4 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, και μπαταρία ιόντων-λιθίου. Η κατανάλωση που επιθυμεί να επιτύχει η VW με την υβριδική έκδοση του Jetta, υπολογίζεται να πέσει αισθητά κάτω από τα 5,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν έως το τέλος του 2012.

Την ίδια στιγμή τα σχετικά δημοσιεύματα του αμερικανικού ειδικού τύπου, αναφέρουν πως τελικά η κουπέ εκδοχή του Jetta που γνωρίσαμε και ως NCC Concept (New Compact Coupe) το 2010 δεν θα περάσει στην παραγωγή, ενώ τον Απρίλιο του 2012 θα παρουσιαστεί η ανοικτή εκδοχή του Beetle στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: autotriti.gr