Την τελική μορφή παραγωγής του XV παρουσίασε η ιαπωνική φίρμα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, μετά από αμέτρητα teaser και κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Μπορεί το μοντέλο να είναι στην ουσία η «εκτός-δρόμου» έκδοση του νέου Impreza, όμως η Subaru αναφέρει πως με το XV θα μπει δυναμικά στην κατηγορία των compact crossover. Αισθητικά πάντως, το τελικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη είναι στην ουσία απαράλλαχτο από τα concepts που μας έχει παρουσιάσει η εταιρεία στο παρελθόν.

Το μοντέλο θα κινείται από δύο βενζινοκινητήρες 3ης γενιάς boxer στα 1,6 και 2,0 λίτρα, ενώ θα υπάρξει και μια δυνατή πετρελαιοκίνητη έκδοση. Αυτοί θα συνδυάζονται με τεχνολογία start&stop, που μαζί με το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT θα κάνει το XV ένα από τα πιο οικονομικά οχήματα του είδους, όμως παρόλα αυτά επίσημες τιμές για την κατανάλωση και τους ρύπους ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί. Η εταιρεία μένει πολύ στον παραπάνω συνδυασμό, αναφέροντας ότι τόσο το κιβώτιο ταχυτήτων όσο και το σύστημα start&stop χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία, ενώ το δεύτερο έχει και μια λειτουργία που ονομάζεται «change of mind control», και δίνει ζωή στον κινητήρα σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα.

Τέλος, οι διαστάσεις που ανακοινώνει η Subaru είναι τα 4.450×1.780×1.570 χιλ. για ΜxΠxΥ, και 2.645 χιλ. για το μεταξόνιο. Τα μετατρόχια είναι στα 1.525/1.525 χιλ. εμπρός/πίσω, ενώ το ύψος από το έδαφος αγγίζει τα 220 χιλιοστά.

Πηγή: autotriti.gr