Ο Lapo Elkann, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Garage Italia Customs, επισκέφθηκε το BMW Group και παρουσίασε το BMW i8 Futurism Edition στον Adrian van Hooydonk, Επικεφαλής Σχεδίασης του BMW Group.

«Η Garage Italia Customs και η μάρκα BMW μοιράζονται όλες τις αξίες που συνδέονται με την τεχνολογική εξέλιξη και τη συνεχή αναζήτηση καινοτομίας, η κάθε μία στον τομέα της», δήλωσε ο Lapo Elkann.

Η BMW Italia και η Garage Italia Customs δημιούργησαν το BMW i8 Futurism Edition στα πλαίσια του εορτασμού της 50χρονης ιστορίας της BMW στην Ιταλία. Η έκδοση συνδυάζει μία πρότυπη εικόνα μελλοντικής μετακίνησης με την Ιταλική τέχνη του  Giacomo Balla. Το “Lampada ad Arco”, το έργο Giacomo Balla, είναι αποτυπωμένο με ακρίβεια πάνω στο αυτοκίνητο. Ο αυθεντικός πίνακας κοσμεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Ν. Υόρκη και απεικονίζει ένα ηλεκτρικό φανοστάτη υπό το φως του φεγγαριού. Η επαναστατική τεχνική χρωμάτων και η έλευση του ηλεκτρισμού τη δεκαετία του 1900 είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την μελλοντική τεχνολογία του BMW i8. Η ταπετσαρία εσωτερικού δημιουργεί ιριδίζουσες αντανακλάσεις ανάλογα με τη γωνία πρόσπτωσης του φωτός και κατασκευάζεται από Solaro, ένα ύφασμα που χρησιμοποιείται για κοστούμια.

Η BMW i συμβολίζει τις καινοτόμες αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες και τεχνολογίες, ενώ επαναπροσδιορίζει την έννοια premium με ισχυρό κριτήριο τη βιωσιμότητα. Η BMW i εκπροσωπείται σε 50 χώρες με το i3 (ηλεκτρικό όχημα για μητροπολιτικές περιοχές) και το i8 (plug-in-υβριδικό σπορ μοντέλο). Το i8 είναι το πιο δημοφιλές, υβριδικό σπορ αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο και αποτελεί πρότυπο της μετακίνησης του μέλλοντος.

«Υπήρξε τρομερή “χημεία” με τη BMW Italia από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε για το BMW i8 Futurism Edition project. Το i8 Futurism Edition είναι η επιτομή του στυλ. Έδωσε στους σπεσιαλίστες της Garage Italia Customs την ευκαιρία να τιμήσουν ένα αυτοκίνητο στο οποίο προβάλλεται το μέλλον της μετακίνησης. Ταυτόχρονα τιμά την Ιταλική τέχνη του Giacomo Balla, ο οποίος θεωρείται εξέχουσα φιγούρα του Φουτουριστικού κινήματος», δήλωσε ο Lapo Elkann.

Νίκος Τσάδαρης