Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα δούμε τη νέα γενιά του Focus ST. Μέχρι τότε ας πάρουμε μια πρόγευση από την εξέλιξή του.

Εκτός και αν η Ford μας ετοιμάζει μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, που ακούει στο όνομα «RS», η ανακοίνωση για το λανσάρισμα στην έκθεση της Φρανκφούρτης του «επόμενου Focus επιδόσεων», μόνο μία ερμηνεία μπορεί να πάρει: σε λίγες μέρες στη γερμανική πόλη θα δούμε από κοντά την έκδοση παραγωγής της νέας γενιάς του Ford Focus ST.

Μέχρι τότε και σύμφωνα με τα «τερτίπια» του σύγχρονου marketing, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται μεταμφιεσμένο το νέο Focus ST να βρίσκεται στην αντίστροφη μέτρηση πριν την επίσημη παρουσίασή του. Πίσω από το τιμόνι του οχήματος βρίσκεται ο διευθυντής του «Global Performance Vehicles and Motorsport», κος Jost Capito, ο οποίος, ενώ στρίβει το αυτοκίνητο μας αποκαλύπτει τα ακόλουθα: Αυτό είναι το πρώτο πραγματικά παγκόσμιο αυτοκίνητο επιδόσεων της Ford, καθώς το εξελίξαμε σε όλες τις συνθήκες –από την Ευρώπη έως την Αμερική- ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες του να έχουν το ίδιο set up ρυθμίσεων». Ο ίδιος συνεχίζει: «Είμαστε σίγουροι ότι το νέο Focus ST θα ικανοποιήσει όλους τους πελάτες μας, καθώς ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία, οδικά χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν, αλλά και ραφιναρισμένη λειτουργία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό τόσο ως καθημερινό μεταφορικό όχημα όσο και ως ένα αυτοκίνητο επιδόσεων και συγκινήσεων».

Το νέο Focus ST θα φέρει κάτω από το καπό του το 4κύλινδρο διλιτρο EcoBoost μηχανικό σύνολο, η απόδοση του οποίου υπολογίζεται πως θα φτάσει στους 250 ίππους. Όσους απέδιδε, δηλαδή, και το προηγούμενο ST από τα 2,5 λίτρα, όμως, κάτι που εύλογα συνεπάγεται σε χαμηλότερη κατανάλωση από ότι στο παρελθόν. Τέλος, σ το βίντεο φαίνεται πως το νέο Focus ST έχει paddles στο τιμόνι για τις αλλαγές των σχέσεων μετάδοσης.