Ο περσινός 3ος νικητής του Ράλι Ακρόπολις Λάμπρος Αθανασούλας, κατάφερε μόλις την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει το απαραίτητο χορηγικό πακέτο, ώστε να συμμετάσχει στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας, την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Στην προσπάθεια αυτή κομβική είναι η παρουσία του ιδρύματος Lascaris Foundation, που είναι και πάλι ο βασικός χορηγός της ομάδας του Έλληνα οδηγού αγώνων με τις καλύτερες επιδόσεις στο Ακρόπολις τα τελευταία 10 χρόνια.

Η συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και έχει δηλωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με δικαίωμα συγκομιδής βαθμών. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, αυτήν τη φορά με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη, θα συμμετάσχει στο Seajets Ράλι Ακρόπολις με το Skoda Fabia R5 της Ιταλικής Motorsport Italia.

rally1

Το Lascaris Foundation είναι ένα οικογενειακό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με έδρα την Ζυρίχη της Ελβετίας και αντικείμενο την προστασία, τη διατήρηση, την προώθηση και την ενίσχυση της Ελληνικής Εθνικής ταυτότητας διά μέσω πολιτιστικών, κοινωνικών, και οικονομικών σχεδίων και προγραμμάτων. Κύριοι τομείς εστίασης του ιδρύματος είναι:

1. Παιδεία και Πολιτισμός

2. Ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, ιδιαίτερα στα παραμεθόρια νησιά

3. Ανάπτυξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας

4. Ενίσχυση του Αθλητισμού

Ειδικότερα για τον αθλητισμό, το Lascaris Foundation έχει θέσει ως στόχο την προώθηση πλήρως των αθλητικών δραστηριοτήτων και αθλητικών συμμετοχών της Ελλάδας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η φιλοσοφία του Αθλητισμού και το ότι οι αθλητικές δραστηριότητες ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία, προωθούν τη συνεργασία, ενθαρρύνουν τη στρατηγική σκέψη και το ομαδικό παιχνίδι, αγκαλιάζουν πλήρως τις θεμελιώδεις αξίες για τις οποίες έχει συσταθεί το ίδρυμα.

Το Ακρόπολις 2016 θα διεξαχθεί σε ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, με την εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στις Θερμοπύλες την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30, ενώ το Service Park θα βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης στην Λαμία.

Αμέσως μετά την δήλωση συμμετοχή, ο Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε: «Η φετινή μας συμμετοχή αντιμετώπισε κάποιες μικρές δυσκολίες μέχρι να οριστικοποιηθεί, με σημαντικότερη την έλλειψη χρόνου του Νίκου Ζακχαίου. Εν τέλει ο Νίκος δεν κατάφερε να βρει τον απαραίτητο χρόνο που απαιτεί ένας αγώνας όπως το Ακρόπολις και έτσι στο δεξί μπάκετ του Fabia R5 θα κάτσει ο Ηλίας Παναγιωτούνης».

Νίκος Τσάδαρης